Свързани новини

30.11.2018 14:38

Петкова: Газпром има интерес към газовия хъб

Видян 2139 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Втората тръба на Турски поток ще мине през България. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова на брифинг в Народното събрание, предаде Фокус.


"Газпром пусна официално съобщение, че проява интерес и ще участва в третата обвързваща фаза на пазарния тест, който Булгарстрансгаз ще обяви в началото на декември, свързан с реализацията на проекта за разширение на газопреносната инфраструктура в България“, заяви Петкова.


 „Европейските регламенти в областта на енергетиката предвиждат много ясно какви правила трябва да бъдат спазени ,за да се изгради инфраструктура в областта на природния газ. Според тях трябва да се проведе пазарен тест, за да се разбере дали е налице сигурност и финансова устойчивост“, каза още тя.


Енергийният министър посочи, че втората тръба на „Турски поток“ ще мине през България. „Оттук нататък следва стриктно спазване на европейските правила, за да елиминираме всички грешки от „Южен поток“. Условията, които обяви „Булгарстрансгаз“ в третата обвързваща фаза, ще стане ясно кой резервира капацитет, в какви количества и за колко години“, заяви Петкова.


 Припомняме, че в коментар за срещата Путин – Ердоган при финализирането на морската част от газопровода Турски поток, официозната руска агенция РИА Новости пише: „Главният избор е различен. По-рано смятаният за основен гръцки маршрут, заради твърде нестабилната позиция на днешния премиер Ципрас, предизвиква в Москва по-малък ентусиазъм от балкански вариант от Турция през България, а оттам през Сърбия, Унгария и Австрия. И той може напълно логично да се състои. Но и гръцкият вариант, разбира се, още не е отхвърлен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей