Свързани новини

29.11.2018 15:30

Бесарабски българин е сред задържаните украински военни

Видян 1145 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сред пленените от Русия украински моряци има и бесарабски българин, съобщи бТВ. Владимир Варимез от село Бановка е един от 24-те моряци, които бяха арестувани, след като с три украински кораба опитаха да преминат през Керченския проток. Информацията беше потвърдена от кмета на селото Виктор Генчев.


Генчев допълни, че бащата на Владимир все още е в Бановка, но е възможно да замине за Севастопол, където да направи опит за среща със сина си.


В неделя Русия задържа 3 киевски военни бронирани съда, навлезли в акваторията на Русия, не откъм Крим, а откъм Керч и Сочи, към брегове, които и преди 2014 г. бяха руски и то на Черно, а не в Азовско море, както недотам грамотно твърдят и шефът на НАТО Столтенберг, и представителката на САЩ в ООН Ники Хейли.


 Междувременно, Украйна ще се обърне към световната общност с искането да се затвори Босфорския пролив за руски кораби във връзка с инцидента. Това съобщава УНИАН, като цитира командващия Военно-морските сили на Украйна Игор Воронченко в речта му на втората Международна конференция по въпросите на морската безопасност в Киев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма