Свързани новини

29.11.2018 15:25

Емил Радев от ГЕРБ за поста на Цацаров?

Видян 3727 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След година България трябва да има нов главен прокурор. Най-актуалното обсъждано име във висшите кръгове за поста е на юриста от ГЕРБ Емил Радев, въпреки че досега се цитираха Иван Гешев и Пламен Георгиев. Правното образование на новия фаворит е от Варненския икономически – преди това туристически – университет. Евродепутатът от морската столица, който минава за приближен до Цветан Цветанов,  е бил адвокат, но никога магистрат. Съдия, и то от Върховния административен съд, е съпругата му. Тя става магистрат, след като мъжът й – до 2009 г. шеф на общинските съветници от ГЕРБ в морската столица, а след това – народен представител, влиза в  Европарламента. Преди това е била адвокат и главен секретар на ВАС.


Всъщност, преминаването й от една в друга юридическа професия става, след като за шеф на ВАС е назначен възпитаникът на школата на МВР Георги Колев, а Емил Радев се опитва да прокара промени в Закона за съдебната власт за разширяване на правомощията на председателя на ... ВАС, както напомня Капитал. И още: 2 дни преди заседанието на парламентарната комисия по правни въпроси, съпругата на Радев - Мария, печели конкурс за главен секретар на ВАС. Тази длъжност е отговорна - главният секретар на съда "организира и ръководи работата на администрацията на ВАС, осигурява връзката между административния ръководител, неговите заместници, съдиите и администрацията на съда, атестира работата на съдебните служители." Конкурсът и условията се определят със заповед на... председателя на ВАС Георги Колев. По дела на свои колеги от ГЕРБ там се явява като адвокат народният представител Радев. След като над 4 години е главен секретар на съда му, през 2015 г. г-жа Радева става и съдия в него. Седмичникът разказва още, че изборът на Радева за съдия става, след като тя успява с нищожните 10 стотни да мине минималната по закон оценка от 4,50.


Радев е по-известен с идеите си за личен фалит и слагане на край на т.нар. вечни длъжници и за създаване на многократно обещаваната от партията му зоополиция. Малцина знаят, че той искаше ликвидиране или поне ограничаване на Търговския регистър, отбелязва също Капитал.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…