Свързани новини

29.11.2018 15:19

Отказват на ВКС проверка по делото Иванчева

Видян 2677 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спецпрокуратурата призоваха спецсъдът да не дава делото срещу бившия кмет на Младост Десислава Иванчева и заместничката й на Върховния касационен съд. От спецпрокуратурата настояват казусът да не бъде проверяван от ВКС, докато не се реши мярката за неотклонение на двете. В своето писмо до спецсъда прокурорите добавят, че само така ще се  осигури безпристрастното решаване на делото, което е образувано по протеста на прокуратурата  срещу промяната на мярката на двете от Задържане под стража в  домашен арест.


Писмото е подписано от Димитър Петрова, и.ф. административен ръководител на специализираната прокуратура, и.ф. административния ръководител на апелативната специализирана прокуратура, наблюдаващият делото прокурор на първа инстанция и въззивния прокурор.


   По-рано вчера стана ясно, че комисия от ВКС е започнала проверка на Апелативния специализиран съд по повод исканията за промяна на мерките за неотклонение на Десислава Иванчева и Биляна Петрова, съобщиха от Върховния съд.


Проверката трябва да бъде извършена в периода 29.11.2018 – 05.12.2018 г., като в срок до 10.12.2018 г. комисията следва да изготви и да представи доклад за резултатите.


Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) нареди със своя заповед от 28.11.2018 г. да се извърши инспекция на организацията на дейността на Апелативния специализиран съд (АСНС) по "въззивни наказателни частни дела, образувани и разгледани по частни жалби, респективно частни протести, срещу определения на първоинстанционния съд, постановени по реда на чл. 270, ал. 1 от НПК по искания за промяна на изпълняваните спрямо подсъдимите Десислава Иванчева и Биляна Петрова мерки за неотклонение".


Припомняме, че преди две седмици АСНС в извънработно време в петък върна Иванчева и Петрова зад решетките, след като преди това същия ден съдия Иво Хинов от специализирания съд промени мярката им за неотклонение в домашен арест.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности

Днешният ден ще ви носи вълнение и нови възможности за