Свързани новини

29.11.2018 09:47

Утрояват заплатите на кметовете и шефовете на агенции

Видян 3487 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



От 1 януари кметовете може да получават министерски заплати, реши правителството с промени в Наредбата за заплатите в държавната администрация. Според текстовете таванът за градоначалниците и техните наместници ще бъде равен на основната месечна заплата на министър, която в момента е 4 600 лв, но за ЧНГ 10% увеличение вече ще бъде 5 060 лв.  Промените в нормативните актове, ще позволят още увеличаване на заплатите и на областните управители, на директорите на държавни и изпълнителни агенции и на някои специфични структури.  Управляващите аргументират увеличението с превенция на корупцията.
В момента най-високото възнаграждение получава столичният кмет – от 2 500 лв. 99% от кметовете обаче вземат 1 500 лв., поправката на практика утроява първоначалната сума. До сега кметските възнаграждения зависеха от броя на населението и финансовото състояние на общината. По-високи заплати са предвидени и за областните управители. В момента таванът им е 2700 лв., а с промените се предвижда той да стане 3700 лв.
Значително увеличение на заплатите ще им  и за  шефовете на агенции. Щедрата добавка идва в годината, когато ще има местни избори, евровот, а най-вероятно и предсрочни парламентарни.















Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец