Свързани новини

29.11.2018 09:46

Социалистите в ЕП искат проверка как се дава българско гражданство

Видян 1829 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент призова днес парламента и Европейската комисия да разгледат обвиненията за незаконно предоставяне на българско гражданство, се посочва в съобщение на групата, цитирано от БТА.


Отбелязва се, че този въпрос има отражение върху ЕС, защото с предоставянето на българско гражданство се получава правото за безпрепятствено пътуване и за работа в Общността. Социалистите допълват, че това е свързано с честността и сигурността, а подобни действия подкопават доверието в ЕС.


Парламентарната група настоява еврокомисията да разследва и да предприеме действия при доказване на съмненията. Според социалистите става дума за поредния случай, в който европейски правителства "продават гражданство на ЕС". Социалистите настояват проверката на Европейската комисия да обхване всички държави от ЕС, както и Европейският парламент да предприеме "всички съответни мерки".


Призивът идва почти месец след ареста на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев и главния секретар на организацията Красимир Томов в обвинение за търговия с влияние и взимане на подкупи. След арестите бившия директор на отдел "Българско гражданство" в правосъдното министерство Катя Матева обяви, че има доказателства, че ВМРО и лидерът й Красимир Каракачанов се издържат от продажба на българско гражданство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион