Свързани новини

28.11.2018 16:43

Нинова към ГЕРБ: Аргументи ли нямате или компетентност за бюджета

Видян 1052 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващите се намират в парадокса - да предложат "най-социалния бюджет", по техните думи, за последните 10 години, а този бюджет изкара хората на социални бунтове по улиците за доходи, за пенсии, за помощ за майки, семейства и деца”. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, съобщиха от пресцентъра на партията. Тя попита дали етикетът „най-социален бюджет” отговаря на това, което хората чувстват и разбират по джоба си и ежедневието си.


Нинова цитира официални решения на правителството на Бойко Борисов, според които прагът на бедност е 348 лв.


„И в същото време, в бюджета, се казва, че минималната пенсия е 219 лв. Изводът – за да сте живи, ви трябват 348 лв, но ние ви даваме 219 лв. Е, как точно ще стане това?”, попита Нинова. Тя подчерта, че 1 200 000 българи живеят с пари под официално обявения праг на бедност. „Трябваше днес този спор и обвиненията към БСП за непоследователност да ги водят отпред, където бяха дошли хора от цяла България. Не посмяхте да ги погледнете в очите и да им кажете, че ги обричате”, каза лидерът на БСП по повод протеста на пенсионерите пред Народното събрание тази сутрин.


Лидерът на БСП припомни, че левицата е внесла в деловодството на парламента подписка с 30 000 подписа за преизчисляване на пенсиите, но управляващите не са й обърнали внимание.


„Тези хора желаят преизчисляване на всички пенсии със средноосигурителен доход от 2017 г. и това е морално, справедливо и правилно. Ние предлагаме преизчисляване на всички пенсии със средноосигурителен доход от 2013 г., защото не сме популисти, защото не обещаваме невъзможни неща, защото разбираме, че преизчисляване със средноосигурителен доход от 2017 г., което струва 1.6 млрд. лв на бюджета, е невъзможна задача за началото на 2019 г.”, допълни тя. Нинова подчерта, че БСП прави аргументирани предложения, които хем отговарят на нуждите на хората в трета възраст, хем са разумни за финансовата стабилност на страната и за параметрите на бюджета.


„Прави впечатление, че това е и най-мълчаливият бюджет. Проверихме – няма случай в историята на българското Народно събрание, откакто то съществува, да е внесен бюджет от правителството, да е дебатиран повече от 11 часа и да няма изказване от мнозинството и от правителството”, каза още председателят на БСП. 11 часа БСП защитава Алтернативния си бюджет. Вие мълчите- или нямате аргументи, или нямате компетентност. Ако това се случва в европейска държава, европейците щяха да си помислят, че БСП управлява, а ГЕРБ са опозиция”, каза още Корнелия Нинова.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на