Свързани новини

28.11.2018 14:30

ВКП разпореди на КПКОНПИ да проверява Горанов

Видян 2748 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховната касационна прокуратура разпореди на КПКОНПИ проверка за собствеността и наемните отношения за жилището, в което живее министърът на финансите Владислав Горанов. Проверката е по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от прокуратурата.


В понеделник Горанов е депозирал писмени обяснения, а във вторник са дали и собствениците на жилището.


С постановление от 28.11.2018 г. на основание чл.145 ал.1 т.3 от Закона за съдебната власт, чл.82 и чл.83, т.8 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Върховна касационна прокуратура разпореди на Дирекция Противодействие на корупцията при КПКОНПИ извършване на отделни, конкретни действия по проверката.


По този начин, след като главният прокурор се разпореди ще бъдат извършени единствено отделно конкретни проверки.


Върховната касационна прокуратура е определила 20 дневен срок за извършване на проверката. Този срок изтича точно на 17 декември, в навечерието на коледните празници. Може би някой разчита, че предстоящите празници ще заглушат ефекта от скандала, но това е твърде малко вероятно, защото точно след тях започват да идват новите данъчни честитки. Както вече писахме 70 % от колите в София ще бъдат с двойно и тройно по-висок данък от догодина, а освен това в 140 града в България (сред които Бургас, Варна Кюстендил и други) ще има 2,5 пъти скок на данък сгради, благодарение на финансовия министър. Трябва да отбележим, че съгласно законите у нас, ако има проблеми с данъчните декларации, то те трябва да бъдат проверени и разрешени в шестмесечен срок от НАП и на тази база от КПКОНПИ. В случая с Владислав Горанов този срок изтича на 8 декември. Както вече писахме жилището, ползвано безвъзмездно от финансовия министър е декларирано в последния възможен срок на 8 юни тази година. Горанов отново отрече конфликт на интереси. Призна обаче, че  е назначил сина на надарилия го в министерството си.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния