Свързани новини

27.11.2018 10:57

Жителите на Чомаковци на бунт заради достъпа до селото

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Жители на село Чомаковци излязоха на протест. Недоволството на хората е провокирано от това, че заради изграждането на нов мост хората от населеното място трябва да се придвижват до Червен бряг по в пъти по-дълъг маршрут от обичайния, съобщава бТВ.


Преди по моста, който е над река Искър, е минавал сериозен републикански трафик. След началото на ремонта движението се пренасочва през моста в село Горник, който обаче поддава заради интензивния трафик и в момента преминаването през него е възпрепятствано. И така потърпевши остава хората от 4-5 села, сред тях деца и възрастни, които имат нужда от лекарства.


„Единственото разумно решение на проблема е да бъде построен временен мост в района на река Искър. Досега са идвали две групи експерти, които са оглеждали реката и са установили, че единственото подходящо място между Чомаковци и Горник, където са двата моста, е мястото на 100 метра от нас, на река Искър. Фрапиращото е в това, че държавата има възможност да го направи. По наша информация в АПИ има шест такива моста, единият от които може да бъде поставен тук, стига да има политическа воля и чуваемост”, обясни в ефира на „Тази сутрин” Петър Петров от инициативния комитет, който се занимава с въпроса.


Според местните от АПИ не са си свършили работата като не са гарантирали алтернативен маршрут след началото на ремонта. Освен това, по думите на хората, мостът е трябвало да бъде готов до края на годината – така им било казано. Сега обаче се оказва, че съоръжението ще може да се използва през юли догодина.


„Проблемът не е това съоръжение. По това съоръжение започна да се работи пролетта на тази година. Има обходни маршрути, ние смятаме, че село Горник може да проведе трафик. Сега не знам защо този стълб загуби устойчивост, най-вероятно не е спазено ограничението, което той имаше – да не се движат автомобили над 5 тона”, обясни инж. Ивайло Денчев, директор на ОПУ – Плевен.


По думите му контролът върху спазването на ограниченията за движение през Горник трябва да се осъществява от полицията.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

830 евро става минималната заплата в Гърция

830 евро става минималната заплата в Гърция

Минималната заплата в Гърция от 1 април ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако