Свързани новини

26.11.2018 16:09

Надзиратели са обвинени за смъртта на затворник

Видян 1036 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама надзиратели са обвинени за причиняване на смърт по непредпазливост на затворник, който е починал след авария на парното в килията му, съобщиха от Софийската градска прокуратура.


Горан Горанов е изтърпявал наказанието си в бургаския затвор. На 25 март миналата година е аварирала парната инсталация в килията му. Резултатът е бил свободно изтичане на водна пара под налягане с температура 140 градуса.Според извършената експертиза смъртта е настъпила вследствие на термична травма – попарване на дихателните пътища и на 53% от кожата на главата на починалия, причинена от повреда на парната инсталация.


Разследващите са установили, че надзирателите Стилиян К. и Ангел М., въпреки че са били длъжни, не са изпълнили законовото си задължение да осигурят защитата, безопасността и сигурността на Горан Горанов.


Те не са реагирали на виковете за помощ, не са предприели своевременно мерки за ограничаването, преодоляването и ликвидирането на последствията от аварията и за опазване на живота и здравето на Горанов, съобщава прокуратурата. Надзирателите са видели много добре излизащата пара от прозореца на неговата килия, която постепенно е изпълнила коридора на затвора. Затова двамата надзиратели са обвинени в това, че при условията на независимо съпричиняване, чрез бездействие, по непредпазливост са причинили смъртта на Горанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв