Свързани новини

26.11.2018 15:52

9 леки нарушения годишно ще оскъпяват Гражданската с 400 %

Видян 1312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Натрупване на 9 леки нарушения годишно може да оскъпи задължителната застраховка Гражданска отговорност с 400 %. Това ще се случи, след като бъде въведена системата бонус-малус, за която 19’ вече Ви разказа. И без друго цената на ГО тази година скочи вече с над 40 % за всички шофьори!


Превишаване на скоростта с 10 км/ч е най-малкото нарушение, което ще носи отрицателни точки по новата система. Точки ще се отнемат и за неправилно изпреварване, опасни маневри, неспазване на дистанция, шофиране в нетрезво състояние, катастрофи с нанасяне на телесни повреди и причиняване на смърт на пътя.


В същото време натрупаният малус ще продължава да се води на автомобила дори и след евентуалната му продажба, и ще може да се чисти с изрядно шофиране, като ще са необходими 12 години без нарушение, за да може да се занули максималният натрупан малус. Това означава, че ще са ни нужни цели 12 години, за да изчистим провиненията на бившия собственик на колата, ако той е бил несъобразителен на пътя. От КФН съобщиха още, че се обмисля как да се променят текстовете, които обвързват нарушенията с автомобилите и след като те бъдат продадени. Остава обаче въпросът как да се избегне фиктивното прехвърляне на автомобили с лоша история, за да може некоректният шофьор да продължи да кара колата, без да плаща по-скъпа Гражданска отговорност


Разчетите на КФН показват, че максималното оскъпяване от 1200 лв. се очаква да плащат около 18 000 души.


Остават около 2 седмици, в които обществената дискусия около бонус-малус ще продължи, преди новите правила да влязат в сила.  Държавата обяви, че ще похарчи десетки милиони за нова агенция за пътна безопасност, оглавена от нешофираща жена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху