Свързани новини

25.11.2018 09:11

Лавров: Ислямска държава е съюзник на САЩ, целта им е смяна на режима в Сирия

Видян 2509 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Терористичната групировка „Ислямска държава“ е съюзник на Вашингтон в задачата да промени политическия режим в Сирия. Това съобщи в събота руският външен министър Сергей Лавров след разговори с португалския му колега Аугусто Сантос Силва в Лисабон, предаве Фокус.


"Държавният департамент заяви, че „Ислямска държава“ все още не е победена, и за да я победи, главно предварително условие е промяна на режима в Сирия", каза руският министър.


"Подозрението ми се потвърждава, че „Ислямска държава“ се разглежда от американците като извинение за военното присъствие на САЩ в Сирия и почти като съюзник в борбата срещу сирийския режим. "


"Тоест, според Вашингтон, основната задача сега отново е да сменим режима, а не да победим „Ислямска държава", подчерта Лавров и добави, че САЩ очевидно имат "скрити намерения в Сирия".


Според него на територията, контролирана от сирийското правителство, „Ислямска държава“ е победена, но центрове на съпротива все още остават.


"Основният център на „Ислямска държава“ се намира на територията, контролирана от Съединените щати", заяви ръководителят на руската дипломация.


"В района на селището Ат Танф, където Съединените щати присъстват абсолютно нелегитимно, е създадена зона, която контролират и в която се намира печално известния бежански лагер „Ер Рукбан“. В тази 55-километрова зона се намират няколко хиляди бандити, които Съединените щати по някаква причина считат за неприкосновена група от хора, позволявайки на американците да предявят извиненията си за продължаващото им присъствие на сирийска територия," посочи първият дипломат на Русия.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

скорпион