Свързани новини

23.11.2018 13:27

Цветанов: Кристалина Георгиева не е уредила дъщеря ми за Световната банка

Видян 2292 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кристалина Георгиева не е съдействала на дъщерята на Цветан Цветанов да работи в Световната банка. Това заяви зам.-шефът на ГЕПБ в кулоарите на Народното събрание в отговор на въпрос на журналиста Сашо Диков.


Попитан как е станало така, че най-голямата му дъщеря Гергана е отишла да работи там след завършването си, Цветанов светкавично контраатакува: "Предполагам, че по същите критерии и по начин, по който вашата дъщеря се занимава с журналистика!" Дъщерята на Диков - Петя Дикова, е от години репортерка в бТВ, където отиде след завършването си.


Цветанов продължи да обяснява за дъщеря си и първата й работа след завършването й. Разкри още, че дъщеря му кандидатствала на 4 места, получила две покани и едната, която била приела, била от Световната банка, където освен директорката и бивша еврокомисарка Кристалина Георгиева работели общо близо 100 българи.


"Кандидатствала е както всички деца, когато завършат своето образование. Кандидатстват, където преценят, че могат да се реализират. И вашата дъщеря е направила същото, когато е кандидатствала и е влязла в телевизия, която е водеща в България. И може ли някой да ви упрекне за това, че вие сте съдействали, или сте упражнили някакъв натиск върху нейните работодатели?!", попита риторично Цветанов. Той подчерта, че не се притеснява от въпроса, а напротив, предпочита да изясни нещата, за да не се тиражират спекулации, които да въвличат семейството и децата му, предаде Епицентър.


Цветанов научил от медиите за обещаната проверка от главния прокурор Сотир Цацаров за жилището в затворен комплекс, в което живее финансовият министър Владислав Горанов и което е собственост на едър предприемач. По думите на Цветанов и той самият е бил проверяван неколкократно за апартаментите, така че не вижда нещо нередно в проверката на Горанов.


 


"Няма човек, който да бъде защитен при сигнал и казаното от главния прокурор е съвсем нормално, аз сега разбрах", допълни лидерът на ПГ на ГЕРБ. И призна, че не знае къде живее Горанов, макар да е шеф на групата и заместник-председател на ГЕРБ, защото не разпитва колегите си за такива неща. "Не съм в това си право. Аз разговарям с колегите, но не ги питам какво правят, с кого си лягат и къде живеят", отсече Цветанов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Горкият Цветанов- не знае какво става в семейството му, да не говорим за държавата.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне