Свързани новини

23.11.2018 10:45

Косовски спецчасти нахлуха в Северна Митровица, арестуваха четирима сърби

Видян 2171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Косовски спецчасти са влезли рано в петък сутринта в северната част на Косовска Митровица с десет полицейски коли и са взели десет ключови точки в населеното място. Под предлог, че издирват заподозрени за убийството на Оливер Иванович, те са арестували местния полицай Драгиша Маркович, който вече е бил задържан в рамките на разследването за покушението над лидера на Гражданска инициатива „Сърбия, демокрация, справедливост“, съобщава белградският ежедневник „Вечерне новости“, цитиран от Агенция "Фокус".

Както пише изданието, арестувани са Неделко Спасоевич, Драгиша Маркович, Марко Рошич и Саша Чурич на основание, че са заподозрени за убийството на Иванович.

По време на задържането са се чули изстрели от автоматични оръжия, както и от шокови гранати. Както е научил вестникът, косовските спецчасти са се опитали да арестуват и Милан Радойчич, заместник-председател на „Сръбска листа“.

„Новости“ пише, че „по време на срамния десант, с който бяха нарушени всички валидни споразумения, в града са задействани предупредителните сирени и сърбите са излезли на улиците“.

Ежедневникът отбелязва, че атмосферата в Северна Митровица е наелектризирана и се усеща страх от ескалация на конфликта.
Говорителят на косовската полиция Даут Ходжай потвърди, че екипи на органите на реда са арестували четири лица, свързани с убийството на Оливер Иванович.
Пред сръбската национална телевизия главата на косовската полиция заяви, че съгласно заповедта на компетентния съд, частите са нахлули в четири локации.

Горан Ракич, председател на партия „Сръбска листа“: Арестуваха ги и ги отведоха в неизвестна посока

Ракич се опасява, че народът е в бунтовно насртоение от създалата се ситуация. „Ако РОСУ (косовската полиция) не се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева