Свързани новини

21.11.2018 14:01

Пощенски картички от града ни на 140 години в СГХГ

Видян 2007 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Една като никоя. София в старите пощенски картички и снимки“ е албум с висока художествена стойност и модерен графичен дизайн, представен в сряда вечер в СГХГ. Самата градска галерия е старото казино на нашия град. Албумът е двуезичен (на български и английски език) и съдържа близо 700 стари пощенски картички и оригинални снимки от София, колекционирани и изследвани от Христо Алексиев в продължение на 45 години. Значителна част от тях са с голяма колекционерска стойност и се публикуват за първи път. Авторският предговор на изданието проследява историята на българската пощенска картичка. Текстовете към изображенията в албума съдържат богата информация за историята на София, архитектурата, културата и бита на софиянци в периода 1879 – 1920 година. Прекрачвайки прага на годините, албумът е своеобразна „археология“ на София, пренесла европейското самочувствие на столичани до днес. Христо Алексиев, 68, е член на СБХ и на Асоциацията на австрийските художници, носител на Първа награда за плакат от Вилнюс, Литва, 1971; Трета награда за плакат – Бърно, Чехословакия, 1979; Втора награда от Калифорнийския Музей за наука и индустрия и Трета награда за филмов плакат на конкурса, организиран от списание Holywood Reporter – Калифорния, САЩ, 1981.


Негови произведения са притежание на галерии и частни колекции в България, САЩ, Австрия, Франция, Германия, Италия, Швейцария, Русия, Финландия, Естония, Полша..


От 1993 г. живее и работи в Австрия като илюстратор и графичен дизайнер на сп. WIENER, H.O.M.E., WIEN Live, WOMAN.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец