Свързани новини

21.11.2018 09:34

Човек на Топлото пое АЕЦ

Видян 2657 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Наско Михов, който бе шеф на Топлофикация-София при епохата Топлото на доказано от съда източване, поема един от най-важните енергийни обекти в България, пише Mediapool. Във вторник той беше избран да ръководи АЕЦ Козлодуй. За предстоящото назначение съобщи Българският енергиен холдинг (БЕХ). Предишният шеф на централата Иван Андреев е поискал да бъде освободен от поста по здравословни причини.


Припомняме че, че краткото царуване на Михов в Топлофикация през 2007г.  доведе до запор на сметките на дружеството и поредица от скандали в Столичния общински съвет (СОС). Преди десетина години той бе предложен за поста от тогавашния енергиен  министър Румен Овчаров. Ръководното място се освободи след ареста на шефове в дружеството, сред които и Валентин Димитров – Топлото. Те бяха погнати за източване на софийското парно с помощта на юридически кантори, които формализираха финансовия поток. Новият вицепремиер Марияна Николова, която замени Валери Симеонов също е работила по онова време във фирмата, в качеството си на юрисконсулт.


Назначението на Михов за шеф на Топлофикация се прие, като унаследяване на Димитров и   мина със скандали и голям медиен отзвук. Тогава се заговори, че дружеството продължава да се източва. На практика той продължи практиките на предишното ръководство, но при засилени темпове.


Преди да се срине, Топлофикация бе собственост на държавата и Столичната община. След бламиране и тежки спорове в СОС се стигна до гласуването на назначението от общинарите. Срещу избора му възразиха голяма част от градските съветници, но в крайна сметка Михов бе избран за поста. Няма и три месеца по-късно общинският съвет поиска отстраняването му отръководната роля, защото го довел до управленски крах, а сметките му бяха под запор. Според членове на местния парламент дружеството е било оставено от Михов в лошо финансово състояние, било е управлявано непрозрачно и е назначавал е за консултанти близки лица, което се конфликт на интереси.


Докато беше шеф на столичното парно, Михов отнесе тежки критики и от страна на Бойко Борисов, който тогава беше кмет на София, заради получени двойно по-високи сметки за парно през  2007 г.


Въпреки, че биографията на Михов е добре известна на публиката, в съобщението на БЕХ сега се премълчава за миналото му като шеф на Топлофикация. Посочва се само, че той е заемал ръководни длъжности в енергетиката и, че работил е и в Министерство на финансите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне