Свързани новини

21.11.2018 09:28

Президентът: Българите ще имат достоен живот, когато възпитат политиците си да живеят само от заплата

Видян 1722 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Президентът Румен Радев смята, че увеличаването на заплатите на политическия елит е оправдано, само ако бъде обвързано с реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани. "Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата си", отбеляза държавният глава. 


  Припомняме, че Цветан Цветанов и Цвета Караянчева имат право на по-големи възнаграждения и от премиера с неговите 7000 лв. на месец, и от държавния глава, който получава 11 000 лв. Доходът на Цветанов със заплатата, бонуси, добавки и участие в комисии може да стигне 12 269 лв. и 46 стотинки, а на шефката на НС -  11 060,07 лв. и дори повече.

Румен Радев участва в тържество по повод 105 г. от създаването на Съюза на българските писатели в НДК. Пред журналисти преди церемонията той коментира актуални политически събития.

На въпрос за среща с премиера Бойко Борисов, държавният глава посочи, че такава ще има, "когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалният срив на инвестициите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа".

"Нали не очаквате, че ще обсъждаме 4-годишната програма на кабинета "Борисов-3", която изведе хората на улиците", реторично попита президентът.

На въпрос за ситуацията в кабинета в момента, президентът посочи, че не се меси в кухнята на коалициите и на партиите.

Запитан дали би дал морална подкрепа заплатите на народните представители да бъдат намалени, Радев посочи, че увеличаването на заплатите на политическия елит е оправдано само, ако бъде обвързано с неговата дейност по отношение на реалното повишаване на благосъстоянието на българските граждани. Такива тенденции засега няма, посочи президенът и допълни, че една от причините българските граждани да бъдат днес по улиците е и това, че те не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата си, отбеляза държавният глава.

По повод коментарите от последните дни за неговото трудово възнаграждение, Радев посочи, че не той определя заплатата на президента, а Народното събрание. По думите му народните представители са в пълното си право да я намалят както намерят за добре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и преразглеждане

Събитията днес може да ви тласнат към самооценка и