Свързани новини

20.11.2018 16:35

Борисов запрял Симеонов и Сидеров в кабинета си, докато не се помирят

Видян 2019 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Заседанието на Тристранния съвет за сътрудничество в Министерския съвет днес се проведе в отсъствието на вицепремиера Валери Симеонов, който вече 4-ти час се намира в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов. Заедно с него е коалиционният му партньор от Атака „Волен Сидеров“, пише сайтът „Флагман“, считан за близък до ръководството на НФСБ. Двамата били помолени от премиера Борисов да не напускат кабинета му, докато не намерят най-подходящо решение за оцеляване на голямата коалиция.


„Не ме карайте да ви заключвам, ще ме извикате, когато сте готови”, казал им Борисов, според източници на изданието. От Министерски съвет потвърдили пред Епицентър.бг, че премиерът е оставил двамата сами да уточнят противоречията си, но отрекоха да е имало „заключване в кабинета му“


Допреди 2 часа вътре е бил и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.


Тримата лидери на партиите на Обединени патриоти започнаха съвещанието си в кабинета на Бойко Борисов тази сутрин, но тъй като изгледите да се стигне до консенсус с Волен Сидеров клоняли към нулата, Каракачанов напуснал, тъй като имал среща с министъра на отбраната на Иран.


Преди 30 минути Каракачанов се е върнал обратно в сградата на МС и е влязъл в кабинета на Бойко Борисов. Текат решаващи за държавата минути.


Днес трябваше да бъде обсъдено името на новия вицепремиер, който, логично, трябваше да бъде „предложен от квотата на НФСБ. Както е известно, Волен Сидеров е против излъчването на нов човек за същия пост и дори предложи той да се закрие, тъй като нямало нужда от толкова много вицепремиери.


Нещо повече – в събота, на пресконференция за точно определени медии, Сидеров призова и другия си коалиционен партньор Красимир Каракачанов да подаде оставка, с което на практика обяви, че се превръща в най-важната фигура, в незаобиколим фактор за съществуването на настоящото правителство.


От пребиваването на деветимата депутати от неговата група в НС зависи и стабилността на мнозинството. Вече не е тайна, че „златният пръст” на Сидеров отваря широко вратите на ДПС за навлизането във властта, чрез изолацията на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.


Според източник на Флагман.бг Борисов е заявил тази сутрин ясно и категорично, че няма да приеме подмолни договорки и да се задържи на повърхността още известно време с подкрепата на ДПС. Той казал, че или ще продължи да управлява с настояшия си коалиционен партньор Обединени патриоти, или ще подаде оставка, за да не се срива рейтингът му от агония, чрез непочтена коалиция с ДПС.


В сградата на МС са зам-председателят на НФСБ Валентин Касабов и колегата му Христиан Митев. Двамата са най-близките му хора в партията. Това означава, че Симеонов ще иска от тях съвет за нещо, което е решаващо в момента. Касабов е съосновател на НФСБ, а Христиан Митев е най-довереният човек на Симеонов по юридически казуси. Той е негов съветник още от ноември 2007 г., когато бе поканен за секретар на Общинския съвет в Бургас.


Източник: Епицентър. бг



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни