Свързани новини

20.11.2018 17:31

До 2201 лв. за ГО по Бонус-малус

Видян 1202 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 2000 лв. може да стигне разликата в цените на задължителната застраховка Гражданска отговорност (ГО), когато заработи новата система Бонус-малус, сочат изчисления на голяма застрахователна компания, направени по молба на 24 часа.


Цената на полицата може да падне до 212 лв. за примерни водачи, които нямат нарушения, и обратното - да се качи до 2201 лв. натрупали наказания за лошо поведение на пътя и причинили тежки инциденти. А финансовият министър и МенТа твърдяха, че няма да има ГО 2 000 лв.


Стандартните тарифи за неутралния 8-и клас по системата, от който тя ще стартира от 1 януари 2019 г.,за повечето водачи  ще се движат около 280-300 лв..


Както досега, и догодина тази цена ще се определя главно от три фактора - от мощността на автомобила, от размера на населеното място, в което той основно се кара, и от възрастта на водача. Най-високи стартови цени ще има за млади шофьори в голям град. Колкото по-голямо е населеното място, толкова по-скъпа ще бъде полицата.


Най-голямо оскъпяване носи възрастта на водача - при една и съща мощност на возилото и при едно и също населено място за млади водачи тя ще е двойно по-скъпа - 550 лв..Колкото по-рисков е водачът, толкова по-висока ще е стартовата стандартна цена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,