11.03.2009 12:59

Промяна в Закона за конфликт на интереси скара депутати

Видян 1302 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дали възнаграждението на публично лице, получено в условия на конфликт на интереси, да бъде отнемано в полза на държавата, скара управляващите. Това стана по време на дебата на първо четене на промените в Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси, съобщи Дарик. Измененията, внесени от Татяна Дончева и група народни представители, предвиждат дори да бъде установен конфликт на интереси, заплатите на публичното лице да не бъдат отнемани. От НДСВ и ДПС се обявиха против идеята.


Яни Янев от жълтата партия настоя, ако не се отнема възнаграждението, то поне да заложи налагането на глоба. Четин Казак от ДПС поиска да има санкция за лица, заемащи ръководни позиции, които са работили при конфликт на интереси. Той предлага да не се отнема заплатата, а всички останали материални облаги, които са получени при тези условия. Ако някой е член на борд, трябва да му бъде взето това, което е получил оттам, а не заплатата, която му плаща държавата, даде пример Казак.


Олимпи Кътев от НДСВ поиска да се направят промени в правилника на парламента, с които санкцията за общински съветници, които попадат в конфликт на интереси, да важат и за депутатите. Той съобщи, че царистите ще подкрепят внесения проект, макар че се предвижда създаването на комисия, която ще обезсмисли оглавяваната от него подкомисия в парламента. "Аз съм готов, ако преча на някого, а явно преча на някого, да се оттегля от тази подкомисия, за да се прилага закона", каза още Кътев. Депутатите приключиха с обсъждането на промените и се очаква утре те да бъдат подложени на гласуване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей