Свързани новини

20.11.2018 12:12

Съдът: Арестуваната Иванчева със забрана за чужбина

Видян 1577 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираният съд наложи забрана на бившия кмет на Младост – Десислава Иванчева и заместничката й – Биляна Петрова да напускат България, въпреки че се намират зад решетките. Безпрецедентното решение бе взето вчера, по искане на прокуратурата. Искането на държавното обвинение бе повече от скандално при положение, че двете вече седем месеца са задържани.


"Не стига, че тези две жени са в ареста от 7 месеца, та вече има опасност да се телепортират в чужда държава”, заяви адвокатката на Петрова – Ирен Савова. Припомняме, че в понеделник домът и кантората на защитничката осъмнаха с разлепени нейни некролози.


В края на миналата седмица апелативният съд отново отказа да пусне Иванчева и Петрова под домашен арест. Това се случи само няколко часа, след като съдия Иво Хинов от специализирания наказателен съд пусна двете под домашен арест. Апелативният съд обаче набързо, в извънработно време в петък вечерта, ги върна зад решетките. В същото време обвиненият като посредник при предаването на подкупа Петко Дюлгеров бе пуснат у дома светкавично още преди месец. Според прокуратурата той е поискал и занесъл парите за подкупа, дадени от строителния предприемач Александър Ваклин.


Обжалването на домашния арест на Дюлгеров бе направено в последния възможен момент. За разлика от това, за Иванчева и Петрова то се случи на мига. В понеделник от прокуратурата направиха опит да се оправдаят за двойния стандарт със съда. Оттам заявиха, че са против излизането на Дюлгеров от ареста. Съдът обаче забавил изпращането на материалите на втората инстанция и затова все още нямало окончателно решение дали Дюлгеров да стои в ареста, или вкъщи. В същото време той е у дома си.


Вчера в съда Иванчева и Петрова поискаха по-нормални условия в ареста. Те настояха там да бъдат отваряни прозорците поне да се проветрява и да влиза светлина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален