Свързани новини

20.11.2018 10:54

Условна присъда за пиян шофьор, убил баща на две деца на пътя

Видян 1062 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Условна присъда за пиян шофьор, убил човек на пътя. Преди година край Шумен 18-годишно момче с близо 1,4 промила алкохол предизвика катастрофа, в която загина баща на две деца. Момчето получава 3-годишна условна присъда и загуби правото си да управлява кола за пет години.


В „Здравей, България” съпругата на загиналия Кенан Ибрям каза, че присъдата не е справедлива.


„Не може шофьор с алкохол в кръвта, който кара с превишена скорост и убива човек, да е с условна присъда. Това е несправедливо”, заяви Гюсюм Хаджъ, допълвайки, че е очаквала ефективна присъда. Според нея това е предумишлено убийство.


Присъдата не е окончателна и съпругата на Кенан ще обжалва. Адвокатът на семейството Денис Моллов заяви, че присъдата е толкова лека, защото адвокатът на обвинения се е възползвал от вратичките в закона при признаване на вината наказанието да се намали.


„Лошото в случай е, че нито прокуратурата, нито защитата искаше присъда, която да е по-скоро към средата в предвиденото в Наказателния кодекс, а именно от 3 до 15 години. Беше поискана точно 3, за да може той да се възползва от условното освобождаване”, поясни Моллов.


По думите му законите у нас се правят на парче. Показателно за това е, че Законът за движение по пътищата и правилникът за неговото прилагане е многократно редактиран. Според нещо е нужен цялостен подход за това, но липсва воля за това.


„Законодателят не трябва да оставя у шофьорите чувството за безнаказаност. В момента всички се държат така, защото са безнаказани”, допълни адвокатът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да се почувствате под напрежение

Днес може да се почувствате под напрежение от