Свързани новини

20.11.2018 10:12

Райчев: Нещата няма да се разминат без нови избори

Видян 1150 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Не мисля, че нещата ще се разминат без нови избори. Те няма да дадат някакво радикално изместване, дори и БСП да победи ГЕРБ. Въпросът е дали е възможно да се възстанови доверието на народа в управляващите". Това коментира социологът Андрей Райчев в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия .


Според него недоволството на улиците не е толкова масово, но е подкрепено и от хората пред телевизорите. Зад протестиращите не стои конкретна политическа сила, която да ги организира. Самият протест е против всички, изтъкна социологът.


За мен по-удачно е сравнението с 2001 г., когато в България имаше масово недоволство и дойде Симеон Сакскобургготски. Засега обаче този протест няма лидер, каза Райчев.


"Протестът се унифицира, става хроничен и това може много дълго да продължи. Хората зад телевизорите са "за". Очевидно е, че зад протестиращите не стои голяма политическа сила. Протестът е срещу всички. Това не са бедни хора – протестиращите могат да си платят парното и тока. Те казват – не ви искаме повече. Лозунгите на протеста са отчайващи – забрана на партиите и смяна на системата. Това прави протеста по-опасен, защото може да доведе до политическа глупост, посочи Райчев.


Хората не могат да търпят три неща – монополите, корупцията и паразитите. Това са немислими работи и трябва да бъдат оправени. Трябва да се мисли за съвсем нова формула на управление, която да върне народното доверие. Не мисля, че без нови избори може да се мине изобщо, подчерта Андрей Райчев.


Според Андрей Райчев конфликтът между Обединените патриоти е конфликт за водач на листата за евроизборите. Според него именно Волен Сидеров иска да води листата.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Изобщо не съм сигурен – дали хората по протестите (шумната част от тях) наистина искат социална справедливост. Защото през 1989 и годините след това гласуваха, търпяха, харесваха си и викаха по площадите точно за обратното. Тоест – за капитализъм, където ние сме в положението на долнопробна ресурсна колония с туземно безправно население. Имахме си социална справедливост преди 1989, но поискахме капитализъм, където всичко “социално-справедливо” в наши дни пресъхва и изгаря дори и в САЩ и Великобритания – най-лютите капиталистически държави-метрополии. Ако шумната част по протестите искаха социална справедливост, щяха да го кажат, напишат, произнесат, и обяснят. Щяха да напишат думата “социализъм” или поне “долу колонизацията”, или “долу капитализма!”. Не видях да го направят никъде. Викат само “оставка” и “смяна на системата”, без да са в състояние да обяснят – за каква система става дума. Значи отново са впрегнати да играят “стани да седна”, но по чужда външна свирка. А щом са впрегнати от чужди интереси, значи отново ще е за наша сметка и срещу нашия интерес. Ако протестът иска справедливост, нека каже “социализъм”… Викове “Оставка” и “Смяна на системата” са безсмислици… Пламен Пасков, Фейсбук

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще