Свързани новини

19.11.2018 11:11

Неделни протести в цялата страна

Видян 1183 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И тази неделя премина на фона на нова вълна от протести в  цяла България. Основните искания на гражданите  са за оставка на кабинета, по-ниски цени на горивата, без увеличение на застраховка Гражданската отговорност.


Повече от 2000 полицаи бяха мобилизирани за охрана на неделните акции в страната ,като повече от половината караха извънредното си дежурство в столицата, където преминаха няколко проотеста.


Протести преминаха в редица градове: Бургас, Благоевград, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Исперих, Монтана, Хасково, Перник, Петрич, Плевен, Пловдив, Разлог, Русе, Свиленград, Силистра, Сливен, Търговище, Хасково, Шумен и др..


В София националният протест за смяна на системата първоначално започна с  над 1000 души, които се събраха на пл. Батенберг. и потеглиха със шествие към пл. Независимост. Хората се спряха пред МС, където скандираха „Оставка“, след което шествието продължи по бул. Дондуков.


Редица ключови пътни аргтерии  в страната и гранични пунктове бяха блокирани. Хиляди бургазлии  блокираха АМ Тракия на входа на града. Протестиращите от Шумен пък спряха движението АМ Хемус. Край Свиленград блокираха кръстовището преди контролно-пропускателния пункт с Гърция. Близо 100 коли от Хасково също  тръгнаха на протест към българо-гръцката граница. Автошествито на Петрич се насочи към ГКПП-Кулата. Стотици протестиращи блокираха пътя край Разлог.


Шествието на автомобилните колони от Видин, Враца и Монтана се насочи към столицата, за да се присъедини към антиправителствения протест.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на