Свързани новини

19.11.2018 12:38

И винетката става данък от ГЕРБ

Видян 2143 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автомобилът няма да може да напусне страната или да мине периодичен технически преглед, ако е без винетка. Това е поредната услуга, която властта превръща в задължителен налог -данък. Колите, за които не е заплатена такса за платената пътна мрежа, но се движат по нея, няма да бъдат допуснати до периодичен технически преглед, предвижда проектът според news.lex.bg. Превозните средства, които са засечени да пътуват без заплатена винетка или тол-такса, няма да могат да преминат границите. Агенция "Митници" ще трябва да следи за това на пропусквателните пунктове, става ясно от текстовете на предложението.


Служителите на Националното тол-управление към Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) ще могат да спират и да проверяват автомобилите и водачите им. По думите на Антон Антонов, който ще е начело на звеното, 650 души ще бъдат назначени и ще ползват 105 автомобила, като ще работят денонощно на три смени. Част от колите ще бъдат оборудвани с камери, които ще засичат чрез регистрационния номер на автомобила дали е нарушител. По протежението на републиканската пътна мрежа ще има 300 камери, които също да следят за нарушения. 


Глобата за автомобил без винетка ще бъде 300 лв. Ако обаче регистрационният номер на колата не се чете, глобата е 500 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп