Свързани новини

14.11.2018 14:01

Паркът пак е паркинг – махнаха кол за удобство на навлизащите в Градската градина коли

Видян 1755 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Паркът отново ще си бъде паркинг. До това положение се стигна, след като беше премахнат един от коловете, сложени от Общината, и така бе отворен съвсем официално пътят автомобили да гарират навътре в Градската градина. Това става при говорене от страна на премиера колко много се прави, за да не бъдат София, Пловдив и Варна в десетката по мръсен въздух в ЕС, както и че се ограничавал достъпът и трафикът на автомобили. Напомняме, че Градската градина е най-старият парк на София и България, отворен е още преди Освобождението – през 1872 г., въпреки че напоследък кой знае защо лъжливо го датират от 1881 г.


Проблемът на ул. Съборна, която уж беше преустроена от Общината и се отвори платно за насрещно движение от ул. Калоян към жълтите павета, също е всекидневен. Има и разчертани паркоместа отсреща. Веднага след знака „забранено паркирането” паркират необезпокоявани всякакви, предимно луксозни автомобили. Нито полицията, нито друг орган на властта се впечатлява от този факт. Или не смеят да им посегнат като на старите трошки.


Новината на деня е, че вече се паркира и по новите тротоари на ул. Солунска до пл. Славейков. Тази част дори още не е официално открита, пък и последният очакван пусков срок – 15 ноември, очевидно няма да бъде спазен и пиацата вероятно ще бъде готова най-малко с 2 месеца след първоначално обявената дата 3 октомври. И там органите, натоварени с контрол, абдикират от задълженията си, за които им се плаща прескъпо от нашите данъци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ден бърз и активен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден бърз и активен. Определено ще ви е интересно и