Свързани новини

14.11.2018 09:45

МенТа: Уж сте бедни, пък имате по 2-3 стари коли

Видян 3392 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  „Радев не взема решения и не носи отговорност и може да си говори каквото си иска”, заяви председателят на бюджетната комисия в  НС Менда Стоянова от ГЕРБ. Тя разкритикува президента заради позицията му срещу повишаване на данъка на старите коли. Припомняме, че според държавния глава, българите са принудени да шофират такива превозни средства заради бедността си.


 „Българинът купува стари коли. Той е беден, но купува по 2-3 коли на семейство и след това се бори за ниска стойност на застраховката и данъка”, с негодувание заяви Стоянова.


„Като народ трябва да изберем искаме ли да живеем в по-чиста среда, или ще продължим да тровим нас и децата си. Днес имаме протест срещу въвеждането на екологичната компонента за автомобилите, а само след няколко седмици вероятно ще имаме протест срещу лошия въздух“, посочи тя.  „Данъкът за старите коли не се повишава въобще, а вътре се прави разпределение и се увеличава тежестта върху автомобилите, които замърсяват околната среда”, категорична е шефката на бюджетната комисия.


Държавният глава наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона. Той изразява несъгласие с разпоредбите за данъка върху моторните превозни средства, чиято уредба, според него, няма да стимулира замяната на по-старите автомобили с по-нови, нито ще доведе до постигане на търсения екологичен ефект.


От ГЕРБ се чудят къде Радев е видял противоконституционност на върнатите текстове от него текстове. Всъщност, ГЕРБ явно го бърка с Конституционния съд и не познава президентските правомощия. "Не знам защо президентът е преценил, че това е противоконституционно, защото в крайна сметка ветото трябва да бъде мотивирано с противоконституционност на всяка една разпоредба", подчерта Стоянова.


Тя заяви, че ще бъде направен дебат по ветото, но на този етап не виждала причини да приемаме нито една от четирите позиции на Радев. При това Стоянова отбеляза, че не е успяла да се запознае в подробности с мотивите на президента.


Радев изрази несъгласие и с отлагането на реформата за таксата върху битовите отпадъци, която, според него, е направена без мотиви, както и с повишаването на местния данък за сгради в курортните общини и преструктурирането на Агенция Митници.


Въпреки, че не проучила аргументите на държавния глава, Стоянова  допълни, че за нея е изненада ветото за това, че се отлага въвеждането на такса битови отпадъци по новия начин. 


Ветото в частта на структурните промени в Агенция Митници също не е разбрано.  „За мен също е изненадващо това вето, защото това, което предлагаме да се случи в Агенцията е по примера на НАП”, каза още тя.


Стоянова изрази съмненията си  и по повод на протестите в страната. „Мисля, че има професионални протестиращи и ако се разгледат видеозаписите, те ще се видят на почти всички протести за какво ли не“, подчерта тя. Намеквайки, че хората са платени. Как Менда роди пловдивските олигарси вижте тук!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 зенд 30.06.2019 14:08

    И с по два бъбрека....

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    тя го каза-стари,защото са бедни,не крали като тщх-нея/лобистката явно е получила пари.......

RSS

Най-нови

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

Тестват сирените за ранно предупреждение на 1 април

На 1 април, понеделник, от 11:00 часа, ще бъде ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния