Свързани новини

13.11.2018 16:25

ЕК: Може и да падне мониторингът над България, но не сега

Видян 1399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„България продължава да отбелязва траен напредък в изпълнението на окончателните препоръки. Тези реформи са необходими за ефективната борба с корупцията и организираната престъпност. Убеден съм, че ако настоящата положителна посока и напредъкът се запазят трайно и необратимо, наблюдението за България може да бъде приключено преди края на мандата на настоящата ЕК“, заяви в навечерието на поредния мониторингов доклад за правосъдието, борбата с престъпността и корупцията, излизащ днес, ресорният заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс.


В доклада пише, че България в последната година е продължила да полага усилия за изпълнение на препоръките, отправени в доклада от януари 2017 година. Според ЕК няколко препоръки вече са изпълнени, а други са съвсем близо до изпълнение. Наблюдението по три от шестте показателя (за независимостта на съдебната власт, законодателната рамка и организираната престъпност) се прекратява. А ние си знаем какво е положението на нещата!


Докладът подчертава значително влошаване на медийната среда в България през последните години, което изправя обществеността пред опасност от ограничаване на достъпа до информация и може да има отрицателно въздействие върху съдебната независимост. В по-общ план способността на медиите и на гражданското общество да изискват отчетност от властимащите в плуралистична среда, без да се оказва натиск, е важна част от основата за продължаване на реформите, обхванати от досегашния механизъм, както и за по-доброто управление.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са