Свързани новини

13.11.2018 12:22

София взема 60 еко-автобуса за над 40 млн. на лизинг

Видян 1640 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата по обем лизингова сделка за доставка на автобуси в страната беше сключена между Столичната община и Сожелиз България ЕООД, съобщи Investor.


Търгът е спечелен от дъщерното дружество на Сосиете Женерал Експресбанк – банката, която се слива с ДСК, в партньорство с MVB Truck&Bus Bulgaria (официален представител на MAN Truck & Bus AG) и е с 8-годишен период на финансиране.


Лизинговият договор за 60 возила надхвърля 40 млн. лева.


От Сожелиз уточняват, че при отпускането на линията са имали значение: „ключовата роля на Столичния автотранспорт в транспортната  схема в София, стабилното финансово състояние на общината, както и видът на финансираните активи”.


Важна част от договора е гаранционното сервизно обслужване на автобусите. MVB Truck&Bus Bulgaria има вече спечелен търг за автобуси за Столичния автотранспорт и обслужват доставените по предходната обществена поръчка 126 съчленени газови и също екологични возила.


Новите съчленени 18-метрови автобуси с двигатели на природен газ, модел MAN Lion’s City G, пристигат в София в началото на 2019 година. Те са част от програмата за подобряване на качеството на въздуха.


Очакваните автобуси са нископодови, със задно разположени двигатели, работещи на сгъстен природен газ (CNG). Двигателите отговарят на еконормите Евро-6, предавателната кутия е автоматична с вграден ретардер за забавяне на движението, с климатизация в пътническия салон и кабината на водача, с механична рампа за качване на колички за трудноподвижни лица и майки с детски колички, със система за накланяне на автобуса на спирки и със звуков и светлинен сигнал при затваряне на вратите.


Бутилките за газ ще бъдат от композитни материали, съобразени с последните европейски изисквания.


Обновяването на автобусния парк с нови превозни средства е гаранция за намаляване на шумовите и праховите замърсявания, допълва компанията.


Счита се, че за големите градове качеството на въздуха е по-важно от глобалното затопляне, т.е. приоритет са мерките за намаляването на фините прахови частици.


С изпълнението на Плана за действие за устойчиво енергийно развитие на Столичната община се цели намаляване на емисиите на въглероден двуокис с до 20% до 2020 година.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще