Свързани новини

12.11.2018 13:55

Съдът глоби Каменаров за "злоупотреба с право"

Видян 1693 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд (СГС) реши да сложи край на размотаването на делото срещу шефа на БНТ Константин Каменаров, който е подсъдим за шофиране след употреба на алкохол.  19’ първи писа как Каменаров е бил хванат да шофира пиян през юни 2016-а. Той дори е бил осъден на първа инстанцията от съда.


 От началото на процеса на втора инстанции, Каменаров обаче не се е явил нито веднъж и два пъти стана причина за отлагането му, съобщава Lex.bg.


Вчера в съдебната зала не се явиха нито той, нито защитникът му Людмил Рангелов и съставът с председател Руси Алексиев наказа Каменаров с максималната глоба от 1000 лева. Съдът посочи, че подсъдимият трябва да плати санкцията до 7 дни.


"Делото многократно е отлагано по различни причини, но никога подсъдимият Каменаров не се е явявал. Това поведение граничи със злоупотреба с право", записа в определението съдия Алексиев.


Адвокатът на БНТ-шефа е изпратил молба за отлагане, защото е болен, а Каменаров е казал, че снощи е бил уведомен от защитника си и не може да се яви без него. Съдът обаче посочи, че при неявяването на адвоката, това на Каменаров в случая е задължително и той не е имал уважителна причина да не дойде и днес в съда.


Следващото заседание ще бъде на 11 януари 2019 г. и съдът предупреди подсъдимия и защитника му, че тогава делото ще бъде решено, независимо дали те ще се явят. Ако присъдата бъде потвърдена, докторът трябва да напусне като шеф на БНТ.


Процесът на втора инстанция в градския съд трябваше да започне през май, но тогава Каменаров изпрати молба за отлагане, защото искал да присъства, но имал ангажименти с финала на музикалния конкурс Евровизия в Португалия. А до края на юли програмата му била запълнена покрай Световното първенство по футбол. Още тогава съдът се възмути от обясненията на шефа на БНТ и заяви, че явяването на подсъдимия по делото трябва да е достатъчна причина да отложи всички други свои ангажименти, а не заседанията да зависят от неговата програма.


Процесът беше насрочен за 4 юли, но тогава Каменаров изпрати болничен лист и отново държеше да присъства, макар че можеше да бъде представляван само от адвоката си. На 5 октомври той отново не се яви, но този път беше дал съгласие делото най-после да започне в присъствието на защитника му. Днес се очакваше процесът и да приключи, ако Каменаров и адвокатът му бяха в залата.


Припомняме, че на първа инстанция Каменаров получи присъда  година и три месеца условно с тригодишен изпитателен срок, а книжката му е била отнета за година и половина. Решение № 258093, с което е осъден е произнесено на 2 ноември 2017 година, когато той вече е генерален директор на БНТ. На 23 юни 2016 година той е бил заловен да шофира с 1,65 промила алкохол. Каменаров  излезе с абсурдното оправдание, че в този период пиел(с цел подобряване на метаболизма и загуба на тегло) разтвор от билка Златен корен, която разтварял в чист етилов алкохол (медицински спирт) и във въпросната вечер изпил двойна доза от разтвора.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни