Свързани новини

12.11.2018 12:30

Цветанов: Не очаквайте държавата да спира граждани да изразяват мнението си

Видян 1071 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Не правителството определя цената на горивата.Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов след заседание на Коалиционния съвет на управляващите в Министерски съвет по повод протестите в неделя, предаде Фокус.


 „Демокрацията е да може всеки да изразява своето мнение и не очаквайте държавата да е тази, която да спира изразяването на мнението на българските граждани. Не говорим за спиране, а за политики, които правим, информираност на българските граждани. А те са тези, които решават дали ще протестират или не“, коментира Цветанов.


„Нашите политики са заложени в 4-годишната управленска политика и те се изпълняват стриктно – увеличаването на минималната и средната работна заплата, повече пари за бюджетната сфера - с 10% увеличение на заплатите и над 5 млрд. лева повече, предвидени разходи за бюджета за 2019 г., при запазване на дефицит 0,5“, посочи той. По думите му това е стабилност и прогнозируемост на политиките, които може да реализира правителството в края на 4-годишния си управленски мандат. „С тези си обещания ние сме спечелили изборите, с „Обединените патриоти“ сме сложили подписите си за изпълнение на тази управленска програма и не виждаме никъде отстъпление от приетите ангажименти“, каза още Цветанов.


„Убеден съм, че с информираност всеки български гражданин е в правото си да избира какво желае – да имаме политическа криза и хаос или стабилност и прогноза за това, което се случва“, заяви още той.


По отношение на цените на горивата той коментира, че има органи, които осъществяват необходимия контрол и формирането на цените се осъществява на пазарен принцип. „Не формират цената на горивата правителството или Коалиционния съвет“, подчерта Цветанов.


Във връзка с продължаващите протести на майките на деца с увреждания и исканията им за оставката на вицепремиера Симеонов, Цветанов коментира: “Действията на всеки представител на Коалиционния съвет са били винаги за решаване на проблемите на майките и на децата с увреждания и затова сме предвидили 150 млн. повече в бюджета за догодина“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата