Свързани новини

12.11.2018 10:32

Фирма, свързана със зам.-министър от ВМРО, дължи 891 000 лв. на НАП

Видян 1246 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

МВР е искало да отнеме лиценза за частна охранителна дейност на фирма, собственост на съпруга на зам.-министъра на труда и социалната политика Султанка Петрова (ВМРО) - Петю Петров. Причината е, че съпругът на социалния заместник-министър продължително време не е внасял дължимите данъци и осигуровки. Това се разбира от съобщение, качено на сайта на вътрешното министерство, пише „Дневник“.


В него Петров като управляващ и представляващ "ДЕФАНС СЕКЮРИТИ" се уведомява, че от 5 април 2018 г. е започнала процедура по отнемане на издадения на фирмата лиценз за частна охрана. Той е бил за охраняване на имущество на физически или юридически лица и е бил за територията на цялата страна.


Процедурата е започнала заради неплащане на данъци и осигуровки за три години и половина. Сигналът до полицията е подаден от Националната агенция за приходите (НАП).


По тази причина вътрешното ведомство е питало Петров дали има изискуеми задължения към държавата, установени с влязъл в сила акт на компетентен орган, или задължения към осигурителни фондове, за които компетентният орган е допуснал разсрочване или отсрочване, и ако да, собственикът е трябвало да посочи вида на задълженията, номера на влезлия в сила акт и датата на неговото издаване.


 


В отговор той се е отказал от лиценза си, обясниха от вътрешното министерство и отказаха повече коментари. От НАП също отказаха да отговарят на въпроси.


Според получената в МВР информация от НАП фирмата на Петров дължи на държавата 891 030.19 лв. Заради невнесени данъци, социални и здравни осигуровки върху имуществото на фирмата са наложени обезпечителни мерки, запор върху налични и постъпващи суми по банкови сметки, по депозити, вложени вещи в трезори, включително и съдържанието на касетите, както и върху суми, предоставени за доверително управление в "Уникредит Булбанк" и "Интернешънъл Асет банк", има запор върху моторно превозно средство. Приходната агенция е информирала вътрешното ведомство, че не е допуснато разсрочване, отсрочване или спиране на изпълнение на публичните задължения и не е предложено надлежно обезпечение, се разбира още от съобщението на сайта на МВР. Задълженията са за периода от началото на септември 2014 г. до края на януари 2018 г.


Според справка в Търговския регистър Петю Петров е едноличен собственик на "ДЕФАНС СЕКЮРИТИ", а доскоро той и съпругата му са били управители в "ДЕФАНС КОНСУЛТ". Второто дружество влезе в публичното пространство през лятото, когато частен охранител - негов служител, беше открит мъртъв в шахта в бившия партиен дом по време на строителството на новата сграда на парламента. Тогава зам.-министърът Султанка Петрова каза пред Би Ти Ви, че съпругът ѝ работи на високо ниво в компанията, въпреки че и тогава според регистрите не беше на представителна длъжност. След случая прокуратурата образува досъдебно производство като първоначалната версия, по която обаче, че работи бе "причиняване на смърт по непредпазливост поради незнание или немарливо изпълнение на занятие".


Разследването все още не е приключило. "Има искане за отлагане на срока, защото прокуратурата е поискала видеотехническа експертиза, което може да наложи разпит на още свидетели. Освен това още не са постъпили резултатите от две други експертизи", обясниха от градска прокуратура.


Потърсен за коментар Петю Петров потвърди, че се е отказал от лиценза за частна охранителна дейност на "ДЕФАНС СЕКЮРИТИ" и заяви, че вече нямал връзка с другата фирма - "ДЕФАНС КОНСУЛТ". На въпроса защо фирмата му не е плащала данъци и осигуровки, той каза, че не може да коментира и затвори телефона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец