Свързани новини

12.11.2018 09:27

Как депутатски брат стана милионер с общинска земя в парк за 70 лв./кв.м

Видян 5458 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Депутатският брат Станимир Ташков, дори без да се върне в България за нотариална заверка, стана милионер от общинска земя, иначе отредена за санаториум. Разкритието на в. Марица и популяризирано от Сашо Диков е идеална схема за ограбване на общини. Ето как:


Пловдивският общински съвет, чийто заместник-председател и лидер на групата съветници от ГЕРБ е Радослава Ташкова, съпруга на депутата от ГЕРБ Атанас Ташков, решава да продаде на частна фирма безценна земя в парка Лаута, нищо че е отредена за санаториум. Не стига това прегрешение, ами търгът е обявен с цена на квадрат от нищожните 70,96 лв., при положение, че на пловдивския политик Георги Гергов платиха от нашите пари 15 000 лв. на кв.м. за незастрояем имот във Варна.


Така 3,192 дка стават собственост на едрия изпълнител на обществени поръчки под тепетата и околовръст Пътинженеринг, но срещу малко повече пари – 290 592 лв. или 91,04 лв. на квадрат в най-зелената и най-красивата зона във втория ни град. Той обаче изведнъж се стресира, както сам свидетелства пред Марица, уж не вярвал, че ще му дадат да строи в парка,  и като добър самарянин бизнесменът само срещу 3400 лв. горница прехвърля на Станимир Ташков, брат на депутата от ГЕРБ, апетитния терен.


Общината през това време се грижи да прокара чуден булевард и да прекара канализация и всички други инфраструктури за бъдещата 10-етажна сграда на предприемача, който е тираджия в Америка, ако се вярва на проучване на колегите. Срещу обезщетение от 8 апартамента и 5 гаража в бъдещия билдинг на обща стойност около 1 милион лева според обявените цени от 680 евро на квадратен метър, депутатският брат дава на реалния строител терена.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови