Свързани новини

10.11.2018 11:29

Цветанов за президента: Такова изказване не е нормално за обединител на нацията

Видян 1780 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зам.-председателят на най-голямата партия у нас и лидер на ПГ група на ГЕРБ Цветан Цветанов гостува в "Денят започва" по БНТ с коментар по актуалните политически теми и въпроси. По повод речта на президента Румен Радев за годишнината от 10 ноември, Цветанов заяви категорично, че няма опасност за демокрацията в България, а такова изказване не е нормално за обединител на нацията, какъвто трябва да е президентът.


"Може би в обръщението си президентът Румен Радев визира това, което той направи, когато определи служебния кабинет, да се започнат процедури "на тъмно". Демокрацията не е в опасност, тя е в опасност при служебен кабинет. Когато се реализират политики "на тъмно", когато се управлява еднолично в лицето на президента. Сега имаме парламент, имаме опозиция, парламентарно мнозинство. Имаме стабилно правителство и параметри, които ни отреждат до най-развитите държави в ЕС. Премиерът Бойко Борисов вече е цененият фактор за стабилността в Европа. Това дразни президента Румен Радев", каза Цветанов.


Той заяви още, че Румен Радев е президентът на БСП и единственият, който все още не е идвал в Народното събрание да направи своето обръщение. Това са координирани действия с БСП. Той знае, че дължи успеха си на това, че беше номиниран и подкрепен от БСП, допълни още вторият човек в управлението на ГЕРБ.


По темата дали вицепремиерът Валери Симеонов се е превърнал в заложник за оцеляването на кабинета, Цветанов заяви, че не трябват да се използват крайни мерки, а трябва да се съди по действията и припомни, че Валери Симеонов се е извинил за обидните реплики относно майките на деца с увреждания.


Относно оправдателната присъда по делото "Октопод" за Алексей Петров, Цветанов коментира, че е горд с всичко, което е направил по времето си на вътрешен министър заедно с професионалистите от МВР и прокуратурата.


Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира и поисканите от главния прокурор Сотир Цацаров депутатски имунитети и в частност, този на Елена Йончева от ГЕРБ.


"Елена Йончева внесе ли нещо в прокуратурата, след като изговори куп неверни неща по адрес на Делян Добрев? По тях няма данни да се образува досъдебно производство. Когато обаче прокуратурата внесе данни за пране на пари, за офшорни документи, какво искате - да ги заметем по килима ли?", каза той.


Източник: БНТ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни