Свързани новини

09.11.2018 16:02

Козарева: Срещу 3-ма от Търговския регистър ще се предприемат мерки заради срива

Видян 1641 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Най-вероятно срещу тримата служители, отговорни за срива на Търговския регистър ще се предприемат мерки, но докато тече разследване за виновни не можем да говорим. Това каза Габриела Козарева, изпълнителен директор на Агенцията по вписванията в изявление във връзка с изплатени бонуси на служители в Агенцията, раздавани в периода, през който Търговския регистър не е работил, предаде Фокус.

 Тя уточни, че ако тези хора успеят да докажат, че са невинни, ще останат на работа, а ако не - няма да има причина не само да получават бонуси, а да продължат да работят за този работодател.

 „Нека не влизаме в хипотези“, допълни Козарева. „Изводът за несвършването на определени задължения не може да се приеме като еквивалент за причината на срива. Не са успели да ме убедят, че положените от тях усилия са били достатъчни, за да предотвратят срива. За мен това не е точното ефективно изпълнение на задълженията“, каза Козарева. По думите ѝ тези служители са имали ангажимента да проследяват правилното изпълняване на ангажиментите от фирмите по поддържането на регистъра. Козарева уточни, че вече служителите в дирекцията „Информационно обслужване и технологии“ са шест.


„Много ми се иска да ви кажа, че има 100% гаранции за Търговския регистър, но за техника, звучи несериозно. Доколкото усилията на хората могат да бъдат гарантирани, ви уверявам, че се проведоха изключително задълбочени анализи на процесите“, допълни директорът на Агенцията по вписванията.

По думите й отговорните служители за срива на Търговския регистър не са получили бонуси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Соня Колтуклиева 30.06.2019 14:08

    "Заради Габриела Козарева, Бойко Борисов махна Мариета Захариева, която му беше много близка , от Агенцията за малкия бизнес. Сега слага Козарева шеф на Агенцията по вписванията. А в министерството на спорта още празнуват, че Козарева не им е вече заместник министър. В тази държава, за да растеш кариерно трябва или да си човек на Доган Пеевски или на Сидеров Пеевски. Махнаха една марионетка на Дебелия от Агенцията по вписванията, сложиха друга. Едната допусна пробива в Търговския регистър, другата ще го замаже." Соня Колтуклиева

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей