Свързани новини

09.11.2018 15:55

Цачева: Разпоредих проверка за бонусите, ще бъда безкомпромисна

Видян 1751 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Разпоредих проверка за бонусите на служителите в Агенцията по вписванията и при нарушение ще бъда безкомпромисна. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева в изявление във връзка с изплатени бонуси на служители в Агенцията по вписванията, раздавани в периода, през който Търговския регистър не е работил, предаде Фокус.

„Наредбата за заплатите за служителите в държавната администрация е в сила от 2012 г. Съгласно тази наредба всеки един ръководител на административна структура определя нарочни вътрешни правила. Като в тях се дава възможност за изплащане на така наречените бонуси, които са резултат от няколко неща. Преди всичко става въпрос за икономии в определения бюджет на всяка една административна структура, които в масовия случай се натрупват от болнични листове на служители, които през съответния период са били в платен отпуск по болест, както и целта на тези средства е да стимулира съответните представители на администрацията за полагане на максимални усилия в изпълнение на служебните си задължения“, заяви още Цачева. Тя поясни, че като всеки един министър е задължена да даде оценка на изпълнителния директор, без да утвърждава конкретните суми, получени от съответните служители на администрацията.


Цачева допълни, че е провела разговори с изпълнителния директор на Агенцията по вписванията, която я е уверила, че разпоредбите на наредбата и вътрешните правила са стриктно спазени. „Разпоредих извършване на проверка, която да ми отговори дали са спазени изискванията на наредбата и вътрешни правила“, каза още Цачева. Тя посочи, че вярва, че няма такива нарушения, но по думите ѝ, ако проверката установи такива в доклада, ще бъде безкомпромисна.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Соня Колтуклиева 30.06.2019 14:08

    "Заради Габриела Козарева, Бойко Борисов махна Мариета Захариева, която му беше много близка , от Агенцията за малкия бизнес. Сега слага Козарева шеф на Агенцията по вписванията. А в министерството на спорта още празнуват, че Козарева не им е вече заместник министър. В тази държава, за да растеш кариерно трябва или да си човек на Доган Пеевски или на Сидеров Пеевски. Махнаха една марионетка на Дебелия от Агенцията по вписванията, сложиха друга. Едната допусна пробива в Търговския регистър, другата ще го замаже." Соня Колтуклиева

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци