Свързани новини

09.11.2018 14:01

Нувел Обсерватьор: В България правосъдието се захвана с аферата за фалшиви гражданства

Видян 2734 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Нувел Обсерватьор: В България правосъдието се захвана с аферата за фалшиви гражданства. Авторът на статията Жан-Батист Ноде изнася, че на 6 март т.г. е дал обстойни показания пред френските съдебни институции като свидетел по паспортната афера в България. Въпросите към него били изпратени в Париж от българските власти. Но френският журналист е удивен, че българското правосъдие открива едва днес тази афера.

"Скандалът най-после избухна в България, разтърси политическата класа и заплаши един вицепремиер. По измамна схема седмично се издават от 20 до 30 български паспорта, позволяващи да се пътува в ЕС без виза, на цена, достигаща до 5000 евро. Между тях понякога има опасни престъпници, издирвани от Интерпол", пише Нувел Обсерватьор.

И продължава: "15 дни преди мониторинговия доклад на Европейската комисия българските власти реагират, за да пресекат трафик, досега прикриван от високопоставени политици в София. България, както и Румъния, е тежко санкционирана от Брюксел за корупция чрез блокиране на стотици милиони евро от европейските фондове. Тази европомощ за България е в центъра на друг скандал, който е в ход".

По нататък изданието уточнява: "Анкета на разследващия сайт „Бивол“ разкри участие на български министри и руски олигарси, разглеждащи България като превзет от тях терен.



В аферата с българското гражданство, известна от дълго време на властите в София, антикорупционните органи започнаха разследване за „корупционни действия, злоупотреба с власт и фалшификация на документи“.
Полицията откри фалшиви документи в ДАБЧ, както и в много адвокатски кантори. Разкрита е също и финансова верига, съобщава авторът.

"Катя Матева - бивш директор на дирекция „Българско гражданство“ в Министерството на правосъдието, е заплашвана заради своите разкрития по аферата. Тази юристка се противопостави на престъпния трафик и сигнализира, но без успех, на политическите и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    НЕ на Глобалния пакт за миграция на ООН! четвъртък, 15 ноември 2018 г. от 17:30 до 19:30 ч площад Народно събрани Не става само с писане! Елате!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат