Свързани новини

10.03.2009 17:23

Овчаров: "София няма да стане втора Виена!"

Видян 1749 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ако трябва ще направим съботници, но градът трябва да се изчисти!" Това зави Румен Овчаров, председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента след редовното заседание на Изпълнителното бюро на БСП, предаде БГНЕС.


Във видимо добро настроение Овчаров представи проблема на София с боклука. "София няма да стане втора Виена, но възможността да стане втори Неапол е реална!", каза Овчаров имайки предвид предизборните обещания на сегашния кмет на столицата Борисов, че ако бъде избран София ще заприлича на Виена по чистота и ред. Очаква се скоро съветниците на БСП в общината да сигнализират прокуратурата за умишлено задълбочаване на кризата с боклука. "Вероятно след месеци ще имаме санкции от ЕК за нерешените въпроси със софийския боклук, заяви Жельо Бойчев, председател на левите общински съветници в Столична община. Ще искаме проверка на "Чистота-Искър“ – преведени са им 5 млн. лв. за транспорт на боклука, а те нямат камиони и наемат подизпълнители!", каза Бойчев. Тази година са предоставени 160 млн. лева за чистотата, допълни левият общински съветник.
Левите са поискали от премиера съдействие за проверка от здравното и екоминистерството – те да проверят ситуацията на околната и здравната среда, заяви Румен Овчаров. "Второто, което поискахме от министър-председателя, е да се проверят всички законови възможности за намеса на държавата за решаване на проблема с отпадъците на София. Държавата ще отдели 20 млн. лева за инвестиционни проекти в Силистра и Харманли, където да се депонира столичният боклук", каза бившият министър на икономиката. "Държавата трябва да е подготвена за решаване на проблемите, защото очевидно нито кметът, нито общинският съвет имат компетентността за решаване на проблемите с боклука!"е мнение на председателя на общинските съветници от БСП Жельо Байчев. Според него има опит да се вкарат икономически субекти, които са близки до партия ГЕРБ в решаването на кризата с боклука. "Трябва да спасим града от самия кмет на София!", каза Бойчев. "Нашата група общински съветници ще подготви сигнали до прокуратурата в няколко посоки – умишлено задълбочаване на кризата и създаване на ситуация, в която аварийно трябва да се решават неща, които могат да бъдат решени по-позитивно в нормална обстановка. Ще анализираме ситуацията с нееднакво третиране на икономически субекти!", допълни Овчаров. "Ще сигнализираме и за схеми, които създават възможност за финансиране на партии", заяви Румен Овчаров, като визираше ГЕРБ. Политиката на общинските съветници от БСП в Столичната община е последователна от 1998 г. – те са против концесиите. Тази последователна политика "беше контрастна на безотговорните импровизации, прикриващи безотговорните действия на столичния кмет", заяви Овчаров.
Според социалния министър Емилия Масларова, "няма неизпълнени предизборни обещания, които БСП е поела и като партия, и като коалиция". Според нея безработицата в края на февруари е 6,69% и е най-ниска в ЕС. Масларова отчете като изпълнено обещание и създаването на Сребърния фонд. Броят на услугите за хора с увреждания е нараснал с четири и половина пъти, два пъти са увеличени парите за тях от началото на мандата. Социалният министър не пропусна да се похвали и с това, че само в България бременните майки имат право на 58 седмици платен отпуск по майчинство, по време на който получават 90 % от заплатата си. В останалите страни от ЕС този срок е по-кратък. "Преди месеци е имало социален план за 1000 работници в Кремиковци, но от началото на стачката синдикатите още не са се обърнали към социалното министерство за среща", каза Масларова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате