Свързани новини

08.11.2018 14:17

Социалистка на 29, екскелнерка и дъщеря на чистачка е новата звезда на Конгреса в САЩ

Видян 2976 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Най-младата за всички времена депутатка в САЩ, първата социалистка в американския Конгрес Александрия Окасио - Кортес, току-що навършилата 29 бивша барманка и келнерка в такерия Александрия Окасио – Кортес е новата звезда на политиката в САЩ. Още през юни, когато левичарката победи видния партиец Джоу Кроули на първичните избори на Демократическата партия в Ню Йорк, тя влезе в новините. Александрия е член на Демократични социалисти на Америка.


Съдбата й е достойна за филм и дори за сапунена латиноопера. Родена е в Бронкс на 13 октомври 1989 г. в семейството на архитект, роден в бедняшкия квартал, и на пуерториканка. В гимназията печели стипендия на Интел по микробиология, което й позволява да следва в Бостънския университет и дори на нейно име е наречена звезда. През 2008 г. животът й претърпява обрат, защото таткото на студентката умира от рак. Майка й започва да работи като чистачка, но парите не стигат, няма как да плаща наеми  и остава без дом. Александрия се връща да й помага и започва работа като барманка и келнерка в такерия – мексиканско бистро.


Тя обаче успява да спечели за свой проект финансиране от фонд за стартъпи на младежи от Бронкс и основава издателство за детска литература, което прави силно впечатление и през 2017 вече е образователен директор на Northeast Collegiate World Series, където става и лектор по латинолидерство. Работи за кампанията на левичаря Бърни Сандърс, когото чрез измама Хилари Клинтън успя да изиграе и да стане вместо него кандидат на Демократическата партия за президент за изборите през 2016 г., спечелени от Тръмп. По време на маратона обикаля с кола Америка на шир и длъж, за да агитира. Тя стои зад кампанията срещу петролопровода в Дакота.


Александрия е символ на завземащото все по-големи публики и територии левичарство в Америка и знак, че не Хилъри е настоящето и бъдещето на Демократическата партия.  




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

риби