Свързани новини

07.11.2018 16:31

30% скок на данъка за колите

Видян 1360 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки критиките на опозицията и разногласия в коалицията депутатите приеха част от промените в данъчните закони, пише Investor.bg.


С трудно събран кворум и в напрегната обстановка депутатите приеха окончателно част от промените в Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО), в който са събрани измененията за догодина на всички данъчни закони.


Най-сериозната корекция е в Закона за местните данъци и такси, където не просто се променят ставките, а целият модел на облагане. Идеята е да се премине плавно към екологично двукомпонентно облагане на автомобилите. Според БСП обаче промяната на модела не е част от предизборната програма на ГЕРБ и ОП. От БСП са категорични, че увеличението на данъка ще бъде с над 50%.


Средно с 30% ще се повиши данъкът на колите със сертификат ЕВРО 1, 2 и 3, което засяга 2,4 млн. коли. За по-мощните автомобили налогът остава по-висок, но в сравнение с досегашния ще има намаление от около 10-20% на най-екологичните автомобили от категория ЕВРО 6. Автомобилите с газови уредби пък няма да имат данъчни облекчения.



Прехвърлянето на собствеността върху МПС пък вече ще става след проверка за платен данък върху него. Сред важните промени е и това, че от догодина нотариусите ще бъдат задължени да докладват в общините за всяка сделка с недвижим имот или мот МПС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    ЧАСЪТ НА БУНТА УДАРИ! 11.11. 2018 ГОДИНА БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДЕ ПАРАЛИЗИРАНА! Нещо което не се е случвало от далечната 1997 година ще се случи тази Неделя в цяла България градове от Черно Море до Калотина и от Кулата до Дуранкулак се вдигат на масов бунт с улични барикади с искане да си заминават всички от Парламента и от Министерски съвет. Чашата преля днес с увеличението на цената на данъка за МПС та, започна да прелива още вчера с увеличението на цената на "Гражданската отговорност", а се пълнеше в последните две седмици с постоянното покачване на цените на горивата. И на фона на всичко това, като за капак родните ни политици вместо да се замислят, че все пак народа няма да издържи и ще се вдигне, днес продължиха с гаврите. Не приеха закон с който трябваше да се намали ДДС то на стоките от първа необходимост и лекарствата, но за сметка на това направиха така, че ако бедният българин не си плати електронният фиш от скритата камера на КАТ в първият месец на вторият ще трябва вече да плаща двойно! Озверяха за пари! Правят нови сини и зелени зони в почти всички градове на страната, за да издържат раздутата си администрация от гласоподаватели. Гонят чуждите инвеститори от България и дори в най - големите кризи на България не се е случвало да имаме такава ниска раждаемост каквато е през последните две години. Това е национална катастрофа с невероятни последици за цялата нация. Това е момента в който всеки един българин с юнашко сърце трябва да си спомни воинската си клетва пред знамето на България и в неделя 11.11.2018 година да излезе на улицата готов за битка с врага, враг който продаде всичко родно заради своите си политически интереси, враг който е готов да посреща талибани от изток и да ги издържа и храни, докато децата на България слугуват в чужбина, враг който заради властта си, толерира вече 30 години един етнос, който вече не се страхува дори от МВР и ежедневно си ги понатупва за назидание. Враг който трябва да бъде и ще бъде спрян да безчиства над бащините ни огнища, враг който трябва да си плати за злините, които докара на България за последните 30 години празни приказки и празни обещания. Време е народе за масов всенароден Бунт в който да не си зрител във Фейсбука, а участник там на улицата на барикадата, където те чака твоето бъдеще! Нека бог пази България! Нека бог бъде с всеки един истински българин в неделя на Бунта! Историята помни героите, предателите никой не ги зачита... София, Варна, Бургас, Благоевград, Добрич, Шумен, Търговище, Силистра, Плевен, Враца, Монтана, Видин, Пазарджик, Перник, Сливен, Ямбол, Стара Загора, Казанлък, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Хасково, Смолян и още градове се вдигат, за да докажат на всички, че България е жива! Напред Братя и Сестри Българи! За България!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв