Свързани новини

06.11.2018 18:26

САЩ без дума за Борисов и визите

Видян 2483 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уговарят среща между премиера Бойко Борисов и президента Доналд Тръмп догодина, гордо рапортува вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева след срещата си с американския си колега Майкъл Помпео. Това евентуално би се случило в началото на следващата година, заяви тя.


Захариева уточни, че от няколко месеца се работи върху посещението на Борисов в Белия дом.  „Може би, ако кабинетът е на власт през 2019, Борисов ще бъде при Тръмп догодина”.


Подобни условности могат да бъдат разчетени и като примамливо предложение за американския президент, който по един или друг начин да „даде рамо” на Борисов 3. Изкушен е и българският народ, който има шанса да съзерцава историческата среща, ако запази стабилността у нас.


Освен това Захариева се похвали, че сред основните теми на разговора й с Помпео бил и въпросът за включване на България в Програмата на САЩ за безвизови пътувания. „САЩ ще продължат да подпомагат страната ни в процеса на намаляване на броя на отказаните американски визи за български граждани, който е един от критериите за включване в Програмата“, заяви министър тя.


В официалното прессъобщение на  Държавният департамент  САЩ обаче няма и помен нито за евентуална визита на Борисов, нито за възможна отмяна на визите.


От ведомството в изключително кратка форма съобщиха само, че Захариева и Помепео: „обсъдиха значението на българо-американските двустранни отношения”, както и  за „плановете на България да модернизира своите въоръжени сили и енергийната и диверсификация като приоритет на европейската енергийна сигурност”.   В съобщението се споменава още, че са обсъдени глобални теми като програмата на Иран за балистични ракети, продължаването на санкциите срещу Русия „и взаимния интерес от стабилността, сигурността и просперитета на страните от Западните Балкани”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    все ни лъжат....

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Т.Е., че ще заложим на F 16 и втечнен американски газ, доставян с кораби - за по-евтино!

RSS

Най-нови

Петър Петров

Възраждане се регистрира за вота в ЦИК

"Възраждане" се регистрира за вота 2 в 1 в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но