Свързани новини

04.11.2018 08:41

Тръмп иска ТВ водеща за посланик на САЩ в ООН

Видян 2131 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Хедър Науърт има десетилетия опит като телевизионен журналист, месеци като говорител на правителството и никакъв опит в областта на дипломацията. А Доналд Тръмп иска тя да бъде следващият посланик на САЩ в ООН.


Според ABC News президентът е предложил бившата водеща на Fox & Friends да заеме мястото на Ники Хейли. Хейли, която е посланик на САЩ в ООН от януари 2017 г., в началото на октомври изненадващо обяви, че подава оставка. Тя ще остане на поста си до края на годината. Наследникът й трябва да бъде одобрен от Сената.


От пролетта на 2017 г. Науърт е говорител на Държавния департамент. Тя не винаги демонстрира пълна владеене на темите. Никога не е проявявала ангажимент към ценностите, които се предполага, че трябва да развиват Обединените нации и американското глобално лидерство, в по-широк смисъл.


През август канадското правителство призова Саудитска Арабия да освободи задържани активисти за правата на жените, които престолонаследникът Мохамед бин Салман арестува. Саудитците реагираха с намек за нападения в стил 11 септември над канадски цивилни.


Когато бе помолена да заеме позиция по този спор, т.е. дали Канада заслужава да бъде заплашвана с терористична атака, заради искането си Рияд да освободи задържаните, Науърт отговори, "Решението на въпроса зависи от Саудитска Арабия и Канада. И двете страни трябва дипломатически да решат заедно проблема. Не можем да го направим вместо тях. Така Канада не получи дипломатическа подкрепа в създалата се критична ситуация със Саудитска Арабия нито от САЩ, нито от Европейския съюз.


Но Науърт е доказала, че е непоколебим лоялен заместник на Доналд Тръмп. Всъщност, бившият й шеф Рекс Тилерсън се е оплакал на съюзниците, че Науърт е "по-лоялна към Западното крило, отколкото към Държавния департамент."


И сега Тръмп иска тя да представлява Съединените щати на световната сцена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да обърнете внимание към детайлите във вашата работа

Денят е подходящ да обърнете внимание към детайлите