Свързани новини

03.11.2018 10:11

С.Арабия нанесе масивни удари в Йемен, независимо от US "призивите за прекратяване на огъня"

Видян 2312 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Коалицията, ръководена от Саудитска Арабия, извърши поредица от въздушни удари срещу "легитимни военни цели" в Сана и на други места в Йемен, няколко дни, след като високопоставени американски лица призоваха лицемерно за прекратяване на огъня, предаде RT.


Целта на коалиционните самолети е била базата на йеменските ВВС Ал-Дайлами, североизточно от столицата Сана, която се намира близо до международното летище в Йемен, оставащо една от малкото връзки с жизненоважно значение в разкъсаната от войната страна.


Коалицията заяви, че в ранните часове в петък са извършени повече от 12 удара. Настоявайки, че те не са насочени срещу нито една цивилна инфраструктура. Саудитска Арабия заяви, че летището в Сана продължава да работи както обикновено.


Досега няма официални съобщения за жертви от нападенията, които идват на фона на подновените мирни усилия, ръководени от ООН, които понастоящем се подкрепят от Съединените щати. Въпреки това, нападенията продължават.


"Сега е време за прекратяване на военните действия", казаха държавният секретар Майк Помпео и министърът на отбраната Джеймс Матис във вторник.


Американските представители искат специалният пратеник на ООН за Йемен Мартин Грифитс да се срещне с воюващите страни в Швеция следващия месец, за да се договори прекратяване на ударите на Саудитска Арабия срещу силно населените цивилни райони.


Войната в Йемен отне живота на близо 10 000 души  от 2015 г. насам и отприщи онова, което ООН описва като най-тежката хуманитарна криза в света. По време на конфликта американската подкрепа за коалицията остава непоклатима. Американските самолети все още осигуряват въздушна подкрепа и разузнаване за саудитските самолети, атакуващи йеменските цели.


Сенатори отдавна призоваха американското ръководство да сложи край на подкрепата си за коалицията, ръководена от Саудитска Арабия, като призивите се засилиха след убийството на Джамал Кашоги, кореспондент на вестник Вашингтон пост, убит в саудитското консулство в Истанбул по-рано този месец.


 Доналд Тръмп обаче многократно отказва да въведе санкции срещу Рияд, тъй като това може да застраши сделката за продажба на оръжие в размер на 110 млрд. долара, подписана миналата година със саудитците.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да усетите потребност за размисъл върху вашите дългосрочни цели

Днес може да усетите потребност за размисъл върху