Свързани новини

02.11.2018 13:09

Борисов: С влизането на Сърбия в Европейския съюз, той ще стане по-силен

Видян 1564 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 С влизането на Сърбия в Европейския съюз, той ще стане по-силен. Това каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция след Четиристранна среща във Варна на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия, предаде Фокус.


„Нашата четворка и събирането ни тук винаги са имали една цел. В рамките на ЕС да повдигнем нивото на свързаност и енергийна, и инфраструктурна, дигитална и нашата политика никога не е била насочена срещу трети страни. Точно обратното“, каза още Борисов. По думите му четворката има за цел не само да укрепва ЕС, но и да го прави по-силен.


По отношение на присъствието на израелския премиер Бенямин Нетаняху, Борисов коментира: „Това, че сме поканили скъп гост, дава възможност на колегите в двустранните срещи да си говорят и за инвестиции, и за всичко, което ги касае тях“, допълни българският министър-председател.

От своя страна,  президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че трябва да се подкрепи Балканският маршрут на газа.

 „Много ви благодаря за изключителното гостоприемство тук във Варна. За нас, за Сърбия това са изключително важни срещи, както с нашите румънски, така и с гръцките, така и с българските приятели. Особена чест за нас е, че тук присъства израелският министър председател Бенямин Нетаняху, с когото имахме и двустранни срещи“, каза той и уточни, че са разговаряли за енергийната свързаност, която е от ключово значение за страните на Балканите както за България, така и за Гърция и за Сърбия.


Той посочи, че имайки предвид последните проекти за снабдяване на Европа с газ, заедно с премиера Бойко Борисов, са помолили премиера Бенямин Нетаняху за подкрепа за така наречения балкански маршрут. По думите му това би било най-доброто решение както за България, така и за Сърбия, също за Унгария, Австрия.


„А струва ми се и за северната част на Италия“, поясни Вучич.



Той уточни, че на срещата са водени разговори за инфраструктурните проекти.


„Вярвам, че през декември да конкретизираме нещата, да включим още една страна от региона в тези инфраструктурни проекти за енергийна свързаност, Сърбия, Гърция. По отношение на железопътните линии, говорихме за нашите пътища и за инфраструктурното свързване и с България и Румъния“, каза Вучич и обясни, че пътят Тимишоара – Панчево е от голямо значение за Сърбия.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а