Свързани новини

01.11.2018 10:05

БСП няма да подкрепи бюджета за 2019 г.

Видян 885 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП няма да подкрепи бюджета за догодина, заяви в предаването „Тази сутрин” по bTV депутатът от БСП Крум Зарков. „В него липсват реформи, дават се пари „на калпак” и се сипват пари в продънени каци. Бюджетът има само една цел и тя е да купи политическо време за управляващото мнозинство”, посочи той.


„За съжаление, страната ни няма време, защото негативните процеси продължават и рискуват да станат необратими“, каза Крум Зарков. Според него, че когато се вдигат доходи в администрацията и на учители, това трябва да бъде подкрепено, но не може да бъде подминат фактът, че редица социални плащания са замразени.


„От друга страна, допълнителните средства, които се дават, се взимат от българските граждани - вдигат се данъци, осигуровки, акцизи. Много се говори, че се вдига максималният осигурителен праг, но се вдигат и минималните осигурителни прагове на хора, като земеделските производители и тютюнопроизводители. Т.е. взимат се пари от граждани, за да се дадат на граждани, за да оцелее правителството. Това не е политика, която можем да подкрепим“, категоричен е Зарков.


По думитe му, предвид всекидневните скандали, предсрочни избори са не само неизбежни, но и желателни. „Докога ще упорстват управляващите, преди да констатират неизбежното, е тяхно право и отговорност. Но това струва скъпо на всички ни“, коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.


По повод решението на левицата да не се регистрира в зала, докато Валери Симеонов не подаде оставка, Зарков обясни, че е свързано с протеста на майките на деца с увреждания. „Те вече месеци наред са опънали палатка пред Народното събрание и всяка вечер протестират. Не може да оставим да се случва това, което се опитват да направят някои – протестът да е неглижиран, осмян. Това е знак, че подкрепяме всички техни искания, включително и за оставката на вицепремиера“, подчерта народният представител.


Той припомни, че протестът е започнал още лятото. „Предложихме, за да не ескалира напрежението, да прекратим ваканцията на депутати, да се заемем всички, заедно, с реформите, които са необходими в този сектор. Вместо това, правителството реши да остави това в ръцете на министъра на социалната политика, който прави серия работни групи, полага много усилия, но въпросът е толкова сложен и комплексен, че той не е по силите само на един министър. Неговите ресорни началници, включително премиерът и вицепремиерите, откровено показаха, че не искат да се занимават с този въпрос“, допълни Зарков.


Според него всяка една политическа сила би трябвало да вземе ясно отношение по този въпрос. „Това, че ние намираме исканията за легитимни, не означава, че яхваме протеста“, посочи той. Зарков подчерта, че правителството и управляващото мнозинство трябва да се изправят пред своите отговорности. „Те поеха определени ангажименти, длъжни са да ги изпълнят. Отказват оставката на Валери Симеонов, защото това щяло да счупи конструкцията. Нека тази конструкция да покаже, че е достатъчно стабилна, за да осигури кворум всяка сутрин в НС. Когато осигури кворум, ще влезем и ще работим по законите и дневния ред“, категоричен е Зарков. Той припомни, че „БСП за България“ е внесла три вота на недоверие към този кабинет. „Оставката на Симеонов не е нашата цел. Нашата цел е оставка на целия кабинет. Но трябва да се постави въпросът за отговорностите на правителството към определена група хора, чийто искания те не чуват“, каза още Крум Зарков.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни