Свързани новини

31.10.2018 17:33

25 млн.лв. от хазната ни за Син Сити

Видян 4985 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кабинетът Борисов 3 ще даде 25.4 млн. лв. за покупката на фолкклуб Син Сити. Преди три години собственикът на обекта - бизнесменът Красимир Георгиев, сам заяви, че сградата е пред събаряне. Миналата година постройката претърпя сериозен пожар  и покривът на сградата е премахнат. Имотът е с площ 1641 кв. м., което означава, че при обявената сума, данъкоплатците даваме по 15 хил. лв. за кв. м. в аварийна сграда. Точно, колкото за метър от Дупката на Гергов във Врана, която също запълнихме с милиони.


През годините сградата е профсъюзен дом на културата на Георги Димитров.  В наши дни обектът нашумя като дискотеката Син Сити, дом на фолка в София.


Кабинетът възнамерява да закупи имота за нуждите на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ). Според управляващите сградата покрива основните изисквания на ДКСИ и отговаря на нужди и специфичните изисквания на държавния орган, който осъществява защитата на класифицираната информация. Председателят на ДКСИ Борис Димитров е упълномощен да сключи договора за покупка на съответния имот.


С тези аргументи държавата ще отпусне 25 млн. лв. за аварирала сграда в изгода на нейния притежател хотелиера Красимир Георгиев. По данни на Капитал той е собственик на столичните хотели Централ и Форум, както и на въпросната постройка на някогашния театър Ренесанс на площад Възраждане.


През 2015 г. бизнесменът съобщи, че има намерение да разруши сградата и да построи петзвезден хотел. Оказа се обаче, че зданието е част от групов паметник на културата, обявен през 1976 г. След 1989 г. обаче то попада в частни ръце, като са правени многократни опити да бъде извадена от списъците със защитени сгради. През 2017 г. сградата претърпя пожар на покрива, уж предизвикан от запалени боклуци на живели в нея клошари. Палежът обаче вероятно е бил умишлен, с цел бъдещо събаряне.


Закупуването на сградата с бюджетни средства обаче е друга много удобна възможност за Георгиев да излезе на твърда печалба. Няма никаква логика обаче държавата да облагодетелства бизнесмена с парите на българите.


Случаят е аналогичен с казуса около „дупката” във Варна и олигарха Герго Гергов. Припомняме, че преди броени седмици кабинетът Борисдов 3 реши за заплати на Гергов 43,2 млн. лв. от парите ни на данъкоплатци за терен от 2,9 дка, който е нейна изключителна собственост като археологически обект, вместо да развали незаконната й приватизация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Крадливци, това е профсъюзният дом "Геоги Димитров"!

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп