Свързани новини

29.10.2018 12:30

Задържаха шефа на Агенцията за българите в чужбина

Видян 1438 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев е бил арестуван по време на акция на спецпрокуратурата за корупция. Харалампиев  е разследван за продажба на неистински документи за български произход на граждани главно на Украйна, Молдова и Македония за сумата от 5 хил. евро броя. Според запознати измамата е поне двойно завишена и не би могла да е платима от македонци, а от украинци.


Общо са задържани двайсетина души, между които служители на агенцията и посредници, информира БТА. Разследването е по членове от Наказателния кодекс за организиране на престъпна група, подкуп, подправяне на документи и престъпления по служба.


Харалампиев оглави агенцията през май 2017 година. Той е  лидер на сдружение  Бг Патриот, част от ОП. Преди това три години е бил заместник областен управител на област София. Бил е и изпълнителен директор и член на управителния съвет на фондация Българе.


Преди година около името му се разгоря полемика, след като беше сниман, облечен с тениска с надпис Wehrmacht (Вермахт- името на въоръжените сили на нацистка Германия по времето на Адолф Хитлер).


В същото време  партия ВМРО, чийто лидер е вицепремиерът Красимир Каракачанов подкрепя работата на разследващите. Настоява всички лица, които са виновни, да получат възможно най-тежките наказания.


"Ако някой служител си е позволил да злоупотребява със служебното си положение и да нарушава правилата за работа на Агенцията и законите на страната, той трябва да понесе последиците за това", категорични са от организацията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак

Денят предвещава редица предизвикателства

Денят предвещава редица предизвикателства, които ще