Свързани новини

27.10.2018 09:20

Арестуваха 56-годишен мъж за бомбените пратки до Обама, Клинтън и Сорос

Видян 2459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Федерални агенти във Флорида арестуваха лице във връзка с дузината бомбени пратки до политици от Демократическата партия и изявени критици на президента републиканец Доналд Тръмп, предаде Ройтерс. Задържаният 56-годишен мъж на име Сизър Сайък е основният и единствен заподозрян по случая към този момент и може да бъде осъден на 48 години затвор.


Арестът е бил извършен в Плантейшън, близо до Форт Лодърдейл. Впоследствие министърът на правосъдието Джеф Сешънс изброи повдигнатите обвинения:


"Днес той беше обвинен в 5 федерални престъпления - пренос на експлозиви през щатски граници, изпращане на експлозиви по пощата, заплашване на бивши президенти и определени други лица, заплашване на междущатски комуникационни линии и нападения срещу действащи и бивши федерални служители."


Общият брой на изпратените подозрителни пакети е 14. Те бяха изпратени по-малко от две седмици преди междинните избори в САЩ, които могат да променят баланса на силите във Вашингтон.


Сред техните получатели са милиардерът Джордж Сорос, бившите президенти на САЩ Барак Обама и Бил Клинтън и ексдържавният секретар Хилари Клинтън, сенатори и други критици на Тръмп, като бюрото на Си Ен Ен в Ню Йорк и актьорът Робърт Де Ниро. Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че разпратените устройства със сигурност не са били фалшиви.


"Всяко устройство е било съставено от 6-инчова ПеВеЦе тръба, малък часовник, батерия, проводници и вещество, което е потенциален експлозив. Все още анализираме устройствата в нашите лаборатории, но това не са фалшиви устройства", каза Рей.


Сайък, криминално проявен член на Републиканската партия, е бил открит по оставен пръстов отпечатък върху един от изпратените от него пакети. Директорът на ФБР допълни, че самоличността на извършителя е потвърдена и чрез ДНК-анализ.


Президентът Тръмп заяви днес, че бомбените пратки срещу негови опоненти са навредили на „импулса“ на Републиканската партия. „Републиканците вървят добре в ранното гласуване и в анкетите, а сега се случи това „бомбено“ нещо и импулсът значимо намаля“, написа той в Туитър.


По-рано през седмицата Тръмп осъди разпращането на експлозиви и призова за национално единство. Държавният глава е наясно с предположенията, че Сайък е негов привърженик, но не би се свързал с Барак Обама или Бил Клинтън, заяви самият президент след ареста.


Държавният глава обяви пред свои привърженици, че подобни терористични действия ще бъдат наказвани, но медиите използват случая, за да печелят "политически точки" срещу него и Републиканската партия преди междинните избори за Конгрес.


Американски медии показаха снимки на Сайък и микробуса му, демонстриращи, че той е запален привърженик на действащия президент.


Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв