Свързани новини

26.10.2018 16:11

ДПС: Предсрочните избори са неизбежни

Видян 1116 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Предсрочните избори в тази ситуация са неизбежни. Ние това сме го обявили от трибуната на Народното събрание. Въпросът е какво се случва в държавата. Не споделяме философията „стани да седна“. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг след заседание на Централния съвет на партията, предаде Фокус.

 „И какво от това като ще има ново правителство в рамките на този парламент или друго правителство след едни следващи избори, безспорно предсрочни, ако ще се случва същото в страната?“, попита Карадайъ. „Ние говорим за алтернатива, а не за алтернативни персони. Ние говорим за алтернатива на формата на управление и много категорично сме заявявали, че алтернативата на това управление е управление с ясна програма за ускорено развитие на страната. Според нас това е алтернативата. Кои ще управляват - този въпрос остава на втори и трети план. За нас по-важното е какво ще се случва в страната“, коментира още той.

Призоваваме всички национално отговорни партии и държавни органи да се ангажират със защитата на демокрацията и държавността, заяви още Карадайъ. В приетата декларация се посочва, че популисто-националистическото управление на страната е пълен провал, а ГЕРБ не само са включили националистите във властта, но и чрез тяхната легитимация са се опитали да си създадат алиби за провала на управлението на този кабинет.


„Това доведе до пълен колапс на изпълнителната власт и до политическа криза. Основната отговорност носи ГЕРБ“, допълни Карадайъ. Той отбеляза, че рисковете за стабилността на страната, демокрацията и държавността изискват отговорни и бързи действия в името на бъдещето. „Това управление е вредно за страната и всички национално отговорни партии трябва да обединят усилията си за решителни действия за прекратяване на заплахите за демокрацията и държавността“, каза още Карадайъ. По думите му мирът, стабилността, демокрацията и държавността трябва да бъдат защитени.


„Българското общество осъзнава, че между декларираните намерения на властта и реалностите има огромна разлика – че бедността расте, а омразата и агресията са навсякъде. Правата и свободите на българските граждани и на уязвимите групи от обществото не просто не са гарантирани, те се нарушават от най-високо място. Скоро всички български граждани ще поискат промяна. Тя е неизбежна. Всяка забава ще доведе до още по-тежки последици и всички ние ще платим много висока цена“, заяви лидерът на ДПС. Той уточни, че със своята декларация Движението призовава всички национално отговорни партии и всички държавни органи и институции да предприемат необходимите действия за запазване на мира, защита на демокрацията и гарантиране правата и свободите на всички български граждани и уязвимите групи от обществото.


„Има различни изходи – или оставка на един вицепремиер, или оставка на цялото правителство, или позора е за всички – за цялата страна“, допълни Карадайъ.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей