Свързани новини

26.10.2018 16:20

Президентът номинира Атанас Семов за съдия в КС

Видян 1450 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев номинира проф. Атанас Семов, който е член на президентския Правен съвет, за съдия в Конституционния съд, съобщават от администрацията на държавния глава.


Номинираният юрист отговаря на изискванията на Конституцията и на Закона за Конституционен съд. Семов има над 20 години юридически стаж, както и  доказана компетентност в областта на правото на Европейския съюз и признат авторитет в България и чужбина.


Атанас Семов е професор по право на Европейския съюз и ръководител на Международната магистърска програма по право на Европейския съюз в Юридическия факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. През 2012 г. е удостоен от Европейската комисия с титлата „Жан Моне професор“ за неговите трудове относно съдебната система на Европейския съюз. Провежда лекционни курсове в редица европейски университети.


В периода 2009-2010 г. проф. Семов е заместник-председател на 41-то Народно събрание. От 2017 г. е член на Правния съвет при президента на Република България.


Зам.-председателите на Върховния касационен съд – Павлина Панова, и на Върховния административен съд – Надежда Джелепова, са изборът на върховните съдии за нови конституционни съдии. Те бяха избрани измежду десет кандидати и след балотаж.


След днешното гласуване три от четирите места в Конституционния съд, които се освобождават на 12 ноември, са вече запълнени.


Преди Павлина Панова и Надежда Джелепова за конституционен съдия от парламентарната квота беше избран друг върховен съдия – Красимир Влахов.


Източник: БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв

Професионалните ангажименти днес ще ви донесат удовлетворение и признание


Професионалните ангажименти днес ще ви донесат